Μπόρις Τζόνσον: Επέστρεψε στη δημοσιογραφία και το πρώτο του άρθρο είναι για το αδυνάτισμα

Μπόρις Τζόνσον: Επέστεψε στη δημοσιογραφία και το πρώτο του άρθρο είναι για το αδυνάτισμα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/CHRISTIAN BRUNA
0

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, επέστρεψε στη δημοσιογραφία και στο πρώτο του άρθρο στην εφημερίδα Daily Mail αναφέρεται σε μία «μαγική συνταγή» αδυνατίσματος.

Ο 58χρονος Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής την περασμένη εβδομάδα λόγω μιας έρευνας που τον έκρινε ένοχο για σκόπιμη παραπλάνηση του κοινοβουλίου σε σχέση με πάρτι που έκανε στη Ντάουνιγνκ Στριτ εν μέσω του lockdown για την Covid-19, θα αρθογραφεί στην Daily Mail κάθε Σάββατο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Είτε είναι κανείς θαυμαστής του Μπόρις είτε όχι, το κείμενο του θα αναμένεται πάντα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στο Γουέστμινστερ όσο και από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο», γράφει η εφημερίδα.

Στο πρώτο του αυτό άρθρο, ο Τζόνσον μοιράστηκε με τους αναγνώστες τους προβληματισμούς του για το βάρος του αλλά και τη συνταγή που τον οδήγησε σε σημαντική απώλεια κιλών. Πρώτοι την ανακάλυψαν συνάδελφοί του βουλευτές.

Όταν παρατήρησε πως μερικά από τα μέλη της Βουλής είχαν αποκτήσει μία πιο λεπτή φιγούρα, ζήτησε να μάθει το πώς τα κατάφεραν και ενημερώθηκε για μία ένεση που κόβει την όρεξη.

Επισκέφθηκε τον γιατρό που του σύστησαν και, παρά το σημαντικό κόστος, αποφάσισε να προχωρήσει στην αγωγή. 

«Συμβουλεύτηκα τον γιατρό και μου είπε ότι ήμουν ιδανικός υποψήφιος. (...) Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε μια μικρή ένεση Ozempic στην κοιλιά σας, μια φορά την εβδομάδα, και ιδού το αποτέλεσμα - όχι πια επιδρομή στο ψυγείο στις 11.30 μ.μ. για τσένταρ και τσορίθο, συνοδευόμενα από μισό μπουκάλι κρασί. Πείτε αντίο στην ακατάβλητη πρωινή λαχτάρα για ένα σάντουιτς με μπέικον. Δεν θα στέκεστε πια πάνω από τα παιδιά περιμένοντας να παραμερίσουν τα μπολ με τα ζυμαρικά τους - και στη συνέχεια θα καταβροχθίζετε ανελέητα ό,τι τους έχει απομείνει» γράφει, χαρακτηριστικά.

Το βαρύ του πρόγραμμα, ωστόσο, και τα πολλά ταξίδια που έκανε τον οδήγησαν στο να εγκαταλείψει την αγωγή, παρότι είχε παρατηρήσει σημαντική διαφορά στο σώμα του. 

«Πρέπει να έχανα τέσσερα ή πέντε κιλά την εβδομάδα - ίσως και περισσότερα - όταν όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά. Δεν ξέρω γιατί, ακριβώς. Ίσως είχε να κάνει με τις συνεχείς πτήσεις ανά τον κόσμο και την αλλαγή ζώνης ώρας, αλλά άρχισα να φοβάμαι τις ενέσεις, επειδή με έκαναν να αισθάνομαι άρρωστο» έγραψε και σημείωσε πως πλέον επιστρέφει στην αυτοσυγκράτηση

Μπόρις Τζόνσον: Επικερδής η νέα του εργασία

Από τότε που παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία πέρυσι, ο Τζόνσον, ένας από τους πιο γνωστούς και πιο διχαστικούς πολιτικούς της Βρετανίας, έχει κερδίσει εκατομμύρια λίρες από ομιλίες που δίνει κατά τις περιοδείες του.

Η επιστροφή του στη δημοσιογραφία αναμένεται να είναι μια επικερδής νέα εργασία και προσφέρει στον πρώην ηγέτη ένα όχημα σε μια από τις πιο πολυδιαβασμένες δεξιές εφημερίδες της Βρετανίας για να εκφράζει τις απόψεις του για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Παραιτήθηκε από βουλευτής εξαπολύοντας μύδρους κατά της κοινοβουλευτικής επιτροπής που έκρινε ότι σκόπιμα παραπλάνησε τη Βουλή των Κοινοτήτων με το αποκαλούμενο partygate. Το Κοινοβούλιο θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει τα πορίσματα της επιτροπής τη Δευτέρα.

Στην ανακοίνωση παραίτησής του επιτέθηκε και στον Σούνακ, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται «κατάλληλη συντηρητική κυβέρνηση» που θα μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων.

Ο Τζόνσον, γνωστός για την εμπλοκή του σε σκάνδαλα, ξεκίνησε την επαγγελματική του ζωή στη δημοσιογραφία, αλλά απολύθηκε από την εφημερίδα Times επειδή επινόησε μια δήλωση. Συνέχισε στη Daily Telegraph, όπου ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες επιτιθόταν φραστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αργότερα, ακολούθησε παράλληλη σταδιοδρομία σε μέσα ενημέρωσης ως συντάκτης του περιοδικού Spectator και στην πολιτική ως βουλευτής και πριν γίνει πρωθυπουργός είχε τακτική στήλη στην Daily Telegraph. Με τα όσα έγραφε κατηγορήθηκε για ισλαμοφοβία όταν είπε ότι οι μουσουλμάνες που φορούσαν μπούρκα μοιάζουν με γραμματοκιβώτια ή ληστές τραπεζών.

Με πληροφορίες από Daily Mail/Reuters/dpa/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM
«Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Διεθνή / «Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Στο Πόρτλαντ, κάτοικοι του Gray’s Landing βιώνουν καθημερινά συγκρούσεις με ομοσπονδιακούς πράκτορες και διαδηλωτές - Δακρυγόνα, Εθνοφρουρά και μέτρα προστασίας έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας
LIFO NEWSROOM
Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και καλεί σε μόνιμη πολιτική λύση

Διεθνή / Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και καλεί σε μόνιμη πολιτική λύση

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους μεσολαβητές – Ζήτησε τερματισμό της κατοχής και δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα με ένα τολμηρό σχέδιο ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων - Ποιοι παραμένουν αιχμάλωτοι, τι προβλέπει η συμφωνία και ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν στην πορεία προς την ειρήνη
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της προεδρίας του: συμφωνία ειρήνης Ισραήλ–Χαμάς - Όμηροι, εκεχειρία και πολιτικές ισορροπίες καθορίζουν το αποτέλεσμα
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Κτηνοτρόφοι υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε και παρενοχλούσε τους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε το αγνοούμενο κορίτσι

Τον Απρίλιο του 2024, η Τζούλια Βάντελτ τηλεφώνησε περισσότερες από 60 φορές σε μία ημέρα στους γονείς της Μαντλίν - «Δώστε μου μία ευκαιρία, δεν είμαι ψεύτρα», εκλιπαρούσε σε ένα μήνυμα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της οικογένειας
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM