Μπόρις Τζόνσον: Αποχωρούμε από την ΕΕ δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσουμε από την Ευρώπη

Μπόρις Τζόνσον: Αποχωρούμε από την ΕΕ δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσουμε από την Ευρώπη Facebook Twitter
0

O Μπόρις Τζόνσον, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, διαβεβαίωσε σήμερα ότι το να αποχωρήσει η χώρα του από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσει από την Ευρώπη, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τον διορισμό του σε αυτήν την θέση.


«Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του γεγονότος ότι αποχωρούμε από την ΕΕ και των σχέσεών μας με την Ευρώπη, οι οποίες θα ενισχυθούν» υποστήριξε ο νέος επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους μπροστά από το υπουργείο. «Σίγουρα θα πραγματώσουμε τη βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα εγκαταλείψουμε την Ευρώπη» πρόσθεσε ο ίδιος.


Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου τόνισε ότι η χώρα του θα μπορεί να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο στους κόλπους της Ευρώπης, μια άποψη που, όπως υπογράμμισε, συμμερίζονται οι ΗΠΑ. «Με μεγάλη χαρά έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ (Τζον) Κέρι, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα με αυτήν την ανάλυση. Η θέση του είναι ότι μετά το Brexit και μετά τις διαπραγματεύσεις, αυτό που πραγματικά θα ήθελε να δει... είναι μια μεγαλύτερη παρουσία της Βρετανίας στο εξωτερικό, μια σημαντικότερη παρουσία στη διεθνή σκηνή».


Ερωτηθείς σχετικά με τις μικτές αντιδράσεις με τις οποίες έγινε δεκτός ο διορισμός του, ο Τζόνσον απάντησε: «Μια απόφαση όπως εκείνη (του δημοψηφίσματος της) 23ης Ιουνίου, αναγκαστικά, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στις ευρωπαϊκές ηγεσίες. Δεν είναι το αποτέλεσμα που ανέμεναν και διατυπώνουν τις απόψεις τους ελεύθερα και ειλικρινά».


Σχετικά με τις δηλώσεις του Γάλλου ομολόγου του Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος τον κατηγόρησε σήμερα το πρωί ότι «είπε πολλά ψέματα» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα, ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι ο Γάλλος υπουργός του «έστειλε μια ευγενική επιστολή πριν από λίγες ώρες, στην οποία διατύπωνε την ανυπομονησία του να συνεργαστεί μαζί μου και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μεταξύ Βρετανίας- Γαλλίας σε όλους τους τομείς. Αυτό ευχόμαστε να κάνουμε».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM