Μπορέλ: Οι συνέπειες του πολέμου θα είναι μακράς διάρκειας- Θα πληρώσουμε τίμημα

Μπορέλ: Οι συνέπειες του πολέμου θα είναι μακράς διάρκειας- Θα πληρώσουμε τίμημα Facebook Twitter
Φωτ: EPA/JULIEN WARNAND
0

Στα ζητήματα ενέργειας, άμυνας και ασφάλειας αναφέρθηκε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε απαιτούν ισχυρή στάση από την πλευρά μας», σημείωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ένα τίμημα, διότι οι συνέπειες του πολέμου θα είναι μακράς διάρκειας και οι συνέπειες αυτού το πολέμου θα διαμορφώσουν ευρωπαϊκές πολιτικές για τα χρόνια και τις δεκαετίες που έρχονται».

Επιπλέον τόνισε πως ο πόλεμος που μαίνεται «θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία» και υπογράμμισε ότι η ΕΕ και οι πολίτες της πρέπει τώρα να καταβάλουν επιτέλους συλλογική προσπάθεια για να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτησή τους από τη Ρωσία.

«Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του εφοδιασμού αερίου, των προσφύγων, την αλλαγή της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας», είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Τέλος ανέφερε ότι «χρήση της αλληλεξάρτησης ως όπλου είναι πραγματικότητα» και υπογράμμισε ότι «βεβαίως έχουμε εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διακόψουμε αυτή την εξάρτηση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ