Μπανγκλαντές: Ναυάγιο πλοίου μετά από σύγκρουση - Τουλάχιστον 30 νεκροί

Μπανγκλαντές: Ναυάγιο πλοίου μετά από σύγκρουση - Τουλάχιστον 30 νεκροί Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου άλλοι 20 θεωρούνται αγνοούμενοι σήμερα από το ναυάγιο ενός πορθμείου έπειτα από σύγκρουση με άλλο σκάφος σε ποτάμι της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, της Ντάκα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Στο πορθμείο Morning Bird επέβαιναν περίπου 50 επιβάτες όταν ανετράπη στον ποταμό Μπουριγκάνγκα, ο οποίος ρέει κατά μήκος της νοτιοδυτικής Ντάκα, δήλωσε στο Reuters ο Σαχτζαχάν Σικντέρ, ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Ανασύραμε 30 πτώματα 20 ανδρών, επτά γυναικών και τριών παιδιών», δήλωσε στο AFP ο Αμπούλ Καϊρ, ένας δύτης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μπανγκλαντές: Ναυάγιο πλοίου μετά από σύγκρουση - Τουλάχιστον 30 νεκροί Facebook Twitter
ΕΡΑ

Το πορθμείο επλήγη στο πρυμναίο τμήμα του από ένα άλλο πορθμείο, το Moyur-2, σε ώρα αιχμής σήμερα το πρωί, στις 09:30 τοπική ώρα. Κάποιοι από τους επιβάτες κολύμπησαν μέχρι την ακτή και σώθηκαν. Οι αρχές κατέσχεσαν το Moyur-2, αλλά το πλήρωμά του πρόλαβε και διέφυγε.

Μπανγκλαντές: Ναυάγιο πλοίου μετά από σύγκρουση - Τουλάχιστον 30 νεκροί Facebook Twitter
ΕΡΑ

Το Morning Bird κατευθυνόταν στην Ντάκα από την γειτονική συνοικία Μουνσιγκάνζ. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους σε δυστυχήματα με πορθμεία στο Μπανγκλαντές, μια χώρα η οποία βασίζεται πολύ στις μεταφορές από εσωτερικές υδάτινες οδούς, που όμως διαθέτει πλημμελές δίκτυο ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/Sputnik

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM