Μπανγκλαντές: Ναυάγιο πλοίου μετά από σύγκρουση - Τουλάχιστον 30 νεκροί

Μπανγκλαντές: Ναυάγιο πλοίου μετά από σύγκρουση - Τουλάχιστον 30 νεκροί Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου άλλοι 20 θεωρούνται αγνοούμενοι σήμερα από το ναυάγιο ενός πορθμείου έπειτα από σύγκρουση με άλλο σκάφος σε ποτάμι της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, της Ντάκα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Στο πορθμείο Morning Bird επέβαιναν περίπου 50 επιβάτες όταν ανετράπη στον ποταμό Μπουριγκάνγκα, ο οποίος ρέει κατά μήκος της νοτιοδυτικής Ντάκα, δήλωσε στο Reuters ο Σαχτζαχάν Σικντέρ, ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Ανασύραμε 30 πτώματα 20 ανδρών, επτά γυναικών και τριών παιδιών», δήλωσε στο AFP ο Αμπούλ Καϊρ, ένας δύτης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μπανγκλαντές: Ναυάγιο πλοίου μετά από σύγκρουση - Τουλάχιστον 30 νεκροί Facebook Twitter
ΕΡΑ

Το πορθμείο επλήγη στο πρυμναίο τμήμα του από ένα άλλο πορθμείο, το Moyur-2, σε ώρα αιχμής σήμερα το πρωί, στις 09:30 τοπική ώρα. Κάποιοι από τους επιβάτες κολύμπησαν μέχρι την ακτή και σώθηκαν. Οι αρχές κατέσχεσαν το Moyur-2, αλλά το πλήρωμά του πρόλαβε και διέφυγε.

Μπανγκλαντές: Ναυάγιο πλοίου μετά από σύγκρουση - Τουλάχιστον 30 νεκροί Facebook Twitter
ΕΡΑ

Το Morning Bird κατευθυνόταν στην Ντάκα από την γειτονική συνοικία Μουνσιγκάνζ. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους σε δυστυχήματα με πορθμεία στο Μπανγκλαντές, μια χώρα η οποία βασίζεται πολύ στις μεταφορές από εσωτερικές υδάτινες οδούς, που όμως διαθέτει πλημμελές δίκτυο ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/Sputnik

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM