Απεργία της ΓΣΕΕ

Μπάιντεν κατά πετρελαϊκών εταιρειών: Δεν αυξάνουν την παραγωγή, για να κερδίζουν περισσότερα

Μπάιντεν κατά πετρελαϊκών εταιρειών: Δεν αυξάνουν την παραγωγή, για να κερδίζουν περισσότερα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τις πετρελαϊκές εταιρείες ότι περιορίζουν την παραγωγή τους, για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος τους. 

Πετρελαϊκές εταιρίες όπως η Exxon Mobil σκόπιμα δεν αυξάνουν την παραγωγή για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

«H Exxon κέρδισε τόσα χρήματα που έφθασαν στο Θεό και τον ξεπέρασαν αυτό το τρίμηνο», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας εκ νέου τον αμερικανικό κολοσσό ότι δεν αυξάνει την παραγωγή του πετρελαίου, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές, με μόνο σκοπό να αυξάνει τα κέρδη του.

«Θέλω να πω κάτι για τις πετρελαϊκές εταιρίες, έχουμε 9.000 άδειες γεώτρησης. Αυτές δεν κάνουν γεωτρήσεις», είπε σε ομιλία του τον πληθωρισμό, που έφτασε σε ρεκόρ τεσσάρων δεκαετιών τον Μάιο.  

«Γιατί δεν κάνουν γεωτρήσεις; Γιατί κερδίζουν περισσότερα χρήματα όταν δεν παράγουν περισσότερο,  τόνισε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι από την άλλη πλευρά «αυτές (οι πετρελαϊκές) εξαγοράζουν τις δικές τους μετοχές- κάτι στο οποίο, ειλικρινά, θα έπρεπε να τεθούν όροι- και δεν κάνουν καμιά νέα επένδυση".

Ο Μπάιντεν ήδη είχε κατηγορήσει τις πετρελαϊκές ότι πλουτίζουν σε βάρος των οδηγών, αντί να επενδύουν στην παραγωγή. «Τίποτα δεν άλλαξε και αυτές δεν τηρούν τον νόμο», συνέχισε. «Πάντα πίστευα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν υπέρ των επενδύσεων. Exxon, αρχίστε να επενδύετε και να πληρώνετε τους φόρους σας», τόνισε. 

Η ExxonMobil άντλησε λιγότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το πρώτο τρίμηνο του 2022, εξαιτίας της κακοκαιρίας, των εργασιών συντήρησης και της πώλησης δραστηριοτήτων, διαβεβαιώνει ο όμιλος.

Ωστόσο η εταιρεία επωφελήθηκε από την αύξηση της τιμής του αργού που αύξησε σε μεγάλο βαθμό τον κύκλο εργασιών της, για να διπλασιάσει το καθαρό της κέρδος, παρά τη ζημία σε σχέση με την αποχώρησή της από τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Η 85χρονη μητέρα του βασιλιά Φελίπε είχε εισαχθεί με ουρολοίμωξη σε νοσοκομείο της Μαδρίτης το βράδυ της περασμένης Τρίτης - «Είμαι πολύ καλά», είπε στους δημοσιογράφους η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ