LIVE!

Μπάιντεν για τα 10 χρόνια από την εξουδετέρωση του Μπιν Λάντεν: «Τον ακολουθήσαμε στις πύλες της κολάσεως»

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν χαιρετίζει τις αμερικανικές δυνάμεις και τον Μπαράκ Ομπάμα, στη δέκατη επέτειο από τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από δέκα χρόνια σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο βόρειο Πακιστάν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, λέγοντας πως είναι μία στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ο Μπάιντεν ήταν τότε αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα και βρισκόταν την 1η Μαΐου 2011 στο Situation Room την «αίθουσα κρίσεων» στο υπόγειο του Λευκού Οίκου, για να παρακολουθήσει απευθείας την επιχείρηση στην πόλη Αμποταμπάντ, που θα κατέληγε στον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Αναθυμούμενος εκείνες τις στιγμές, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε σήμερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «τα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών που αναζήτησαν σχολαστικά τα ίχνη του, την ενάργεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τη στιγμή λήψης της απόφασης, το ταλέντο και το θάρρος της ομάδας μας επί του πεδίου».

«Πριν από δέκα χρόνια, στάθηκα δίπλα στον Πρόεδρο Ομπάμα και μέλη της ομάδας εθνικής μας ασφάλειας, συγκεντρωμένοι στην Αίθουσα Επιχειρήσεων για να παρακολουθήσουμε την επιχείρηση του στρατού μας, ο οποίος απέδωσε την πολυαναμενόμενη δικαιοσύνη στον Οσάμα Μπιν Λάντεν», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ: τους επαγγελματίες των πληροφοριών που τον είχαν εντοπίσει με κόπο, τη σαφήνεια και την πεποίθηση του Προέδρου Ομπάμα να δώσει την εντολή, το θάρρος και την ικανότητα της ομάδας μας στο έδαφος».

«Ακολουθήσαμε τον Μπιν Λάντεν στις πύλες της κολάσεως - και τον εξουδετερώσαμε», είπε, μεταξύ άλλων, ο Μπάιντεν. «Κρατήσαμε την υπόσχεσή μας σε όλους εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στις 11 Σεπτεμβρίου: ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που είχαμε χάσει και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραμείνουν ποτέ στη δέσμευσή μας να αποτρέψουμε μια άλλη επίθεση στην πατρίδα μας και να κρατήσουμε τους Αμερικανούς ασφαλείς» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, ο ένοικος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν «σε εγρήγορση» απέναντι στην απειλή που συνιστούν οι «τρομοκρατικές ομάδες».

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να δρούμε απέναντι σε κάθε απειλή (για τα αμερικανικά συμφέροντα) που θα αναδυθεί στο Αφγανιστάν», προειδοποίησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ - «Πολύ αργά» για συνομιλίες με το Ιράν, λέει ο Τραμπ

Όλες οι εξελίξεις - Στους 787 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν - Νέες ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη - Κλειστά τα σχολεία στο Ακρωτήρι μέχρι την Παρασκευή
THE LIFO TEAM