Μοσκοβισί: Oι προβλέψεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας έχουν αναθεωρηθεί «ελαφρώς προς τα επάνω»

Μοσκοβισί: Oι προβλέψεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας έχουν αναθεωρηθεί «ελαφρώς προς τα επάνω» Facebook Twitter
EPA
1

Η Ελλάδα είναι μία από τις «σπάνιες» περιπτώσεις χωρών, για τις οποίες οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη για τα επόμενα έτη έχουν αναθεωρηθεί «ελαφρώς προς τα επάνω».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την παρουσίαση των ενδιάμεσων οικονομικών προβλέψεων στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για την ελληνική περίπτωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γάλλος επίτροπος εξήγησε πως οι φθινοπωρινές προβλέψεις δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες με τις χειμερινές, καθώς οι πρώτες είχαν βασιστεί στην «τεχνική υποθεση» ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας.


Ωστόσο, έκτοτε, η Ελλάδα έχει λάβει ένα πακέτο μέτρων «επεκτακτικής» δημοσιονομικής πολιτικής, ενισχύοντας, δηλαδή, τις δαπάνες, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός για το 2019, πρόσθεσε.


«Αυτή η τεχνική υπόθεση μίας πιο στενής δημοσιονομικής πολιτικής θα οδηγούσε σε χαμηλότερη κατανάλωση» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, αναφέροντας ότι γι' αυτό από 2% τον περασμένο Νοέμβριο τώρα η πρόβλεψη είναι στο πιο «φιλόδοξη» 2,2% για το 2019 κι 2,3% για το 2020.

Τόνισε, δε, πως αντίστοιχες ήταν και οι προβλέψεις στην πρώτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι, όπως διαπίστωσε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, αυτά τα θετικά στοιχεία αντικατοπτρίζονται και στο μικροικονομικό κλίμα. «Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM