Μοντέλα του πρακτορείου Elite καταγγέλλουν βιασμούς από τον πρώην διευθυντή - Ξεκίνησε έρευνα

Μοντέλα του πρακτορείου Elite καταγγέλλουν βιασμούς από τον πρώην διευθυντή - Ξεκίνησε έρευνα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Getty Images
0

Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του Ζεράλ Μαρί, πρώην διευθυντή του πρακτορείου μοντέλων Elite για την Ευρώπη, έπειτα από καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλική επίθεση.

Τρία μοντέλα κατήγγειλαν τον Μαρί- πρώην σύζυγο της Λίντα Εβαντζελίστα- για βιασμό και μία δημοσιογράφος για σεξουαλική επίθεση. Τα περιστατικά, σύμφωνα με τις τέσσερις γυναίκες, έγιναν από το 1980 έως το 1998 και είναι πιθανό να έχουν παραγραφεί τα αδικήματα.

Οι καταγγελίες, σύμφωνα με τις γαλλικές εισαγγελικές αρχές, αφορούν «βιασμό και σεξουαλική επίθεση», όπως και «βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκου». Ο Ζεράλ Μαρί σε δηλώσεις του στους Times διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες των γυναικών.

Τρία μοντέλα κατηγορούν τον 70χρονο σήμερα Μαρί για βιασμό. Η Αμερικανίδα Τζιλ Ντοντ κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 1980, όταν ήταν 19 ετών. Η Κάρι Σάτον (πρώην Ότις), έκανε λόγο για «αμέτρητους» βιασμούς το 1986, ενώ ήταν 17 ετών. Η 51χρονη σήμερα Έμπα Κάρλσον κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Μαρί το 1990.

Επιπλέον, η πρώην δημοσιογράφος του BBC, Λίσα Μπρίνκγουορθ, κατήγγειλε ότι τον Οκτώβριο του 1998- όταν υποδυόταν το μοντέλο κάνοντας έρευνα- ο Μαρί της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα κλαμπ, πιέζοντας τα γεννητικά όργανά του στην κοιλιά της.

Η δημοσιογράφος δούλευε μυστικά για ένα ντοκιμαντέρ αναφορικά με καταγγελίες ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς απέναντι σε μοντέλα- πολλά από τα οποία ανήλικα- σε συγκεκριμένα πρακτορεία.

Η Μπρίνκγουορθ λέει ότι την τραυμάτισε το περιστατικό, αλλά ότι δεν μπορούσε να μιλήσει για αυτό λόγω συμφωνίας ανάμεσα στο BBC και το πρακτορείο Elite, το 2001, έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του βρετανικού δικτύου. Οι δικηγόροι της ελπίζουν ότι αυτός ο περιορισμός μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να ξεπεραστεί το όριο διαγραφής.

Ο Ζεράλ Μαρί ήταν επικεφαλής του πρακτορείου Elite για την Ευρώπη για 25 χρόνια. Τώρα είναι πρόεδρος του πρακτορείου μοντέλων Oui Management στο Παρίσι. Το Elite θεωρείται το κορυφαίο πρακτορείο στον κόσμο και εκπροσωπούσε μερικά από τα πιο διάσημα μοντέλα, ανάμεσά τους η Σίντι Κρόφορντ, η Κλόντια Σίφερ και η Ναόμι Κάμπελ.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ