Μητέρα πήγε στα δικαστήρια για να κάνει έξωση στους 40άρηδες γιους της

Μητέρα πήγε στα δικαστήρια για να κάνει έξωση στους 40άρηδες γιους της Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Μια μητέρα στην Ιταλία αναγκάστηκε να πάρει δραστικά μέτρα, βλέποντας ότι οι δύο 40άρηδες γιοι της αρνούνταν να εγκαταλείψουν τις ανέσεις του σπιτιού των γονιών τους. 

Η 75χρονη από την Πάβια βαρέθηκε να φροντίζει τους γιους της, που είναι 40 και 42 ετών. Παρότι αμφότεροι έχουν δουλειά, αγνοούσαν τις επανειλημμένες προσπάθειες της μητέρας τους να τους πείσει να γίνουν ανεξάρτητοι, σύμφωνα με την εφημερίδα La Provincia Pavese. 

Μάλιστα, όχι μόνο συνέχιζαν να μένουν στο σπίτι των γονιών τους, αλλά δεν συνεισέφεραν ούτε στα έξοδα του νοικοκυριού, ούτε στις δουλειές. Έτσι, η μητέρα τους στράφηκε στη δικαιοσύνη. 

Το δικαστήριο δικαίωσε την 75χρονη και εξέδωσε εντολή έξωσης. Οι δύο γιοι της θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι των γονιών τους έως τις 18 Δεκεμβρίου

Παραδοσιακά, στην Ιταλία είναι υψηλό το ποσοστό των νέων ενηλίκων που ζουν ακόμη στο σπίτι των γονιών του, αλλά αυτό αυξήθηκε περαιτέρω τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κατάστασης. 

Περίπου το 70% των Ιταλών ηλικίας 18-34 ετών- το 72,6% των ανδρών και το 66% των γυναικών- δεν έχουν εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία, σύμφωνα με στοιχεία του 2022. 

Μελέτη του 2019 έδειξε πως από τους νεαρούς ενήλικες που ζουν ακόμη στο σπίτι των γονιών του, το 36,5% ήταν φοιτητές, το 38,2% εργάζονταν και το 23,7% αναζητούσαν δουλειά. 

Αν και η έξωση είναι σπάνια, δεν είναι η πρώτη φορά που μια ανάλογη περίπτωση φτάνει στη δικαιοσύνη. Το 2020, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε προσφυγή 35χρονου, που εργαζόταν ως μουσικός. Στην προσφυγή του, υποστήριζε πως το εισόδημά του- της τάξεως των 20.000 ευρώ- δεν ήταν αρκετό και χρειαζόταν χρήματα από τους γονείς του. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι οι νεαροί ενήλικες δεν δικαιούνται αυτομάτως γονική οικονομική υποστήριξη. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM