Μισισίπι: Η στιγμή που ο φονικός ανεμοστρόβιλος «χτυπά» σχολείο

Μισισίπι: Η στιγμή που ο φονικός ανεμοστρόβιλος «χτυπά» σχολείο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένα βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σχολείου στο Μισισίπι καταγράφει τη σφοδρότητα του ανεμοστρόβιλου που άφησε πίσω του τουλάχιστον 26 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες υλικές καταστροφές. 

Στο βίντεο που δημοσίευσε πρώτο το BBC, φαίνεται πώς ο ανεμοστρόβιλος σηκώνει τα πάντα στο πέρασμά του, καθώς κινείτο με ταχύτητα μεγαλύτερη από 80χλμ. ενώ συγκλονιστικός είναι και ο ήχος από την σφοδρότητα των ανέμων.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους κάτω από τους τόνους ερειπίων. Ο τυφώνας σάρωσε με μανία περιοχές στα νότια των ΗΠΑ, με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα να έχουν ισοπεδωθεί.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν έντονες ανησυχίες για νέους κυκλώνες. Ο κυβερνήτης Tate Reeves είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι σε μέρη της πολιτείας, ενώ ήδη έχουν εκτοπιστεί εκατοντάδες άνθρωποι. Ο ανεμοστρόβιλος της Παρασκευής ήταν ο πιο θανατηφόρος στην πολιτεία του Μισισιπή εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αξιοποίησε ομοσπονδιακούς πόρους για να βοηθήσει τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιούν ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο - Την Τρίτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους ο Βρετανός μονάρχης 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ