Μίσιγκαν: Συνελήφθησαν οι γονείς του 15χρονου που κατηγορείται για τη φονική επίθεση σε σχολείο

Μίσιγκαν: Συνελήφθησαν οι γονείς του 15χρονου που κατηγορείται για τη φονική επίθεση σε σχολείο Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Συνελήφθησαν σήμερα οι γονείς του εφήβου που σκότωσε τέσσερις συμμαθητές του σε λύκειο του Μίσιγκαν, μία ημέρα αφότου τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επειδή αγόρασαν στον γιο τους ένα όπλο ως χριστουγεννιάτικο δώρο και δεν έλαβαν υπόψη τους προειδοποιητικά σημάδια.

Οι αρχές αναζητούσαν τον Τζέιμς και την Τζένιφερ Κράμπλεϊ μετά την απαγγελία κατηγοριών χθες σε βάρος τους από την εισαγγελία της κομητείας του Όκλαντ, σύμφωνα με την οποία οι Κράμπλεϊ αγόρασαν στον γιο τους ως χριστουγεννιάτικο δώρο το όπλο με το οποίο διέπραξε την επίθεση στο σχολείο του και στη συνέχεια αγνόησαν τα προειδοποιητικά σημάδια για ένα φονικό.

Η αστυνομία του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου ότι έθεσε υπό κράτηση το ζεύγος.

Η αστυνομία τους βρήκε σε ένα "όπως έμοιαζε κτίριο κατοικιών", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντιτρόιτ Ρούντι Χάρπερ.

"Τους συλλάβαμε", απάντησε, όταν ρωτήθηκε αν οι γονείς του 15χρονου παραδόθηκαν μόνοι τους στις αρχές.

Ο 15χρονος γιος τους, ο Ίθαν Κράμπλεϊ, κρατείται άνευ εγγύησης και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ως ενήλικα για την διάπραξη του φονικότερου μακελειού φέτος σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Οι γονείς του Κράμπλεϊ είχαν κληθεί να εμφανιστούν σε δικαστήριο χθες το απόγευμα, αλλά σταμάτησαν να απαντούν στις κλήσεις των δικηγόρων τους, σύμφωνα με τον βοηθό σερίφη της κομητείας του Όκλαντ Μάικ Μακάμπι, οδηγώντας τις αρχές να αρχίσουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.

"Η φυγή και η αγνόηση της εισαγγελίας σίγουρα θα βαρύνει τις κατηγορίες" εναντίον τους, σημείωσε σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο σερίφης της κομητείας Μάικλ Μπούτσαρντ. "Δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον ρόλο που είχαν σε αυτήν την τραγωδία".

Προειδοποιητικά σημάδια

Τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση στο λύκειο της Όξφορντ, ο Ίθαν συνόδευσε τον πατέρα του σε ένα τοπικό οπλοπωλείο, όπου ο Τζέιμς Κράμπλεϊ αγόρασε το ημιαυτόματο όπλο, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Αργότερα, την ίδια ημέρα, ο Ίθαν ανήρτησε φωτογραφίες του όπλου σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: "Μόλις πήρα τη νέα ομορφιά μου σήμερα". Την επομένη η μητέρα του έγραψε ότι οι δυο τους "δοκιμάζουν το νέο χριστουγεννιάτικο δώρο του", διευκρίνισε η εισαγγελέας της κομητείας Κάρεν ΜακNτόναλντ.

Αυτή ανέφερε έναν αριθμό άλλων προειδοποιητικών σημάτων τα οποία οι γονείς του, όπως είπε, δεν έλαβαν υπόψη τους.

Στις 21 Νοεμβρίου ένας καθηγητής του τον "έπιασε" να ψάχνει για πυρομαχικά σε έρευνα που έκανε στο κινητό του τηλέφωνο. Η μητέρα του του έγραψε αργότερα σε μήνυμα: "LOL, δεν σου έχω θυμώσει. Πρέπει να μάθεις να μην σε πιάνουν".

Το πρωί πριν από το μακελειό, ένας καθηγητής βρήκε σκίτσα του Ίθαν Κράμπλεϊ στα οποία απεικονιζόταν ένα πιστόλι, μια σφαίρα και μια ματωμένη φιγούρα δίπλα στην οποία υπήρχαν οι φράσεις: "Αίμα παντού", "Η ζωή μου είναι άχρηστη" και "Οι σκέψεις δεν σταματούν - βοηθήστε με".

Υπεύθυνοι του σχολείου κάλεσαν τους γονείς του και τους έδωσαν οδηγία να πάνε τον Ίθαν σε σύμβουλο εντός 48 ωρών, υπογράμμισε η ΜακNτόναλντ. Οι γονείς "έφεραν αντίρρηση" στο να πάρουν το παιδί τους στο σπίτι και δεν έψαξαν το σακίδιό του ούτε τον ρώτησαν για το όπλο, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Όταν οι Κράμπλεϊ έφυγαν από την συνάντηση χωρίς τον γιο τους, ο Ίθαν επέστρεψε στην τάξη και αργότερα βγήκε από μια τουαλέτα με το όπλο, σκοτώνοντας τέσσερις συμμαθητές του και τραυματίζοντας άλλους επτά ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί οκτώ σοροί, ενώ το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η όχι πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Διεθνή / Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Νέα έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκαλύπτει πως η Δύση περιορίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας τις φιλοπαλαιστινιακές φωνές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Ξεκινά τώρα το δεύτερο στάδιο» της συμφωνίας για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / Τραμπ για Γάζα: Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της συμφωνίας - «Αν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί, θα την αφοπλίσουμε εμείς»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ προβλέπει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αραβικών και διεθνών εταίρων
LIFO NEWSROOM
Μακρόν σε κρίσιμη φάση: Προσπάθεια για σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία

Διεθνή / Η Γαλλία στο χείλος της νέας κρίσης: Ο Μακρόν ζητά σταθερότητα, η χώρα «βράζει»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά σταθερότητα μετά από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός Λεκορνί προσπαθεί να περάσει τον νέο προϋπολογισμό και να αποφύγει πρόταση δυσπιστίας
LIFO NEWSROOM