Μήπως τα μπισκότα είναι η απάντηση στο πρόβλημα με τους αρουραίους στη Νέα Υόρκη;

Μήπως τα μπισκότα είναι η απάντηση στο πρόβλημα των αρουραίων στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Pixabay
0

Μία ιταλικής κατασκευής συσκευή και μερικά μπισκότα θα μπορούσαν να είναι η απάντηση στο πρόβλημα της Νέας Υόρκης με τους αρουραίους.

Η συσκευή -παγίδα λειτουργεί με μπαταρία και κατασκευαστικά δεν θα έμοιαζε παράταιρη στο industrial τμήμα του MoMA. Είναι η τελευταία εξέλιξη στην προσπάθεια ελέγχου των τετράποδων τρωκτικών της Νέας Υόρκης.

Ο νεοκελεγής δήμαρχος του Μπρούκλιν, Έρικ Άνταμς έχει ενθουσιαστεί με την ιδέα και δήλωσε σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι οι παγίδες αυτές είναι «καταπληκτικές» ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο να τις χρησιμοποιήσει σε πέντε δήμους μόλις θα είναι επίσημα επικεφαλής του Δημαρχείου.

Αυτό που έχει κάνει εντύπωση ωστόσο, είναι το μυστικό όπλο της παγίδας αρουραίων, που δεν είναι άλλο από τα μπισκότα Oreo. «Τα μπισκότα με φυστικοβούτυρο είναι τα καλύτερα», λέει ο Jim Webster, διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας Rat Trap Distribution, που διαθέτει την συσκευή.

Το άρωμα των μπισκότων, όταν αυτά είναι θρυμματισμένα και τοποθετημένα στο επάνω τμήμα της παγίδας, που αποτελείται από δύο μέρη, λειτουργεί δελεαστικά.

Για μια εβδομάδα περίπου, τα τρωκτικά μένουν ελεύθερα και μπαινοβγαίνουν από τις τρύπες της συσκευής ενώ μπορούν να φάνε όσα μπισκότα θέλουν.

Μόλις όμως οι αρουραίοι γίνουν τακτικοί θαμώνες και «αισθανθούν άνετα», η συσκευή ενεργοποιείται, ανοίγει η ενδιάμεση πλατφόρμα και οι αρουραίοι καταλήγουν στο κάτω μέρος της συσκευής. Αυτός ο χώρος λειτουργεί ως χώρος αποθήκευσης των αρουραίων.

Στον πάτο της συσκευής υπάρχει μία μπλε φόρμουλα, για τον οποία ο Webster λέει πως είναι κυρίως αλκοόλ. Η μυρωδιά στην ουσία προκαλεί αναθυμιάσεις και οι αρουραίοι αναισθητοποιούνται. 


Ωστόσο, δεν είναι όλοι οπαδοί αυτής της μεθόδου. Η PETA, η ΜΚΟ για την πολιτισμένη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, προτιμά ο έλεγχος στον πληθυσμό των τρωκτικών να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο: τον καθαρισμό των σκουπιδιών και τη σφράγιση των σημείων εισόδου, «όχι να βρίσκονται νέοι τρόποι να βασανίζει και να σκοτώνει κάποιος μικρά ζώα που απλώς προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, όπως κάθε άλλος Νεοϋορκέζος », ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η Rat Trap Distribution ιδρύθηκε το 2019 από τον Pat Marino, κάτοικο του Yonkers, στην κομητεία Westchester. Δεν είχε υπόβαθρο στη διαχείριση παρασίτων, αλλά είχε ακούσει για το ιταλικό προϊόν και είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία. Έγινε ο μοναδικός διανομέας στις ΗΠΑ και μισθώνει τη συγκεκριμένη συσκευή έναντι 250 δολ. το μήνα.

Την ίδια ώρα, δύο αρουραίοι μπορούν να αποκτήσουν έως και 15.000 απογόνους σε ένα χρόνο, σύμφωνα με το National Geographic, γεγονός που δυσχεραίνει τις συνθήκες.

Οι έρευνες για την αντιμετώπιση των αρουραίων στη Νέα Υόρκη, κυρίως από εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, αυξήθηκαν αυτό το φθινόπωρο, ενώ μέχρι στιγμής, 150 με 175 παγίδες έχουν εγκατασταθεί στην πόλη, από το Williamsburg μέχρι το West Harlem.

Για τους νέους πελάτες, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η περίοδος αναμονής πριν ενεργοποιηθεί η συσκευή, λέει ο κατασκευαστής καθώς θέλουν να δουν άμεσα αποτελέσματα.

Στην περιοχή της West 90th Street, τον Αύγουστο εγκαταστάθηκαν αρκετές τέτοιες παγίδες και αιχμαλωτίστηκαν εκατοντάδες αρουραίοι από τότε. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι έχει μειωθεί ο πληθυσμός τους.

Με πληροφορίες των New YorkTimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM