Μηνύματα της Κίνας από το Νταβός προς τον Τραμπ: Ένας εμπορικός πόλεμος δεν έχει νικητή

Μηνύματα της Κίνας από το Νταβός προς τον Τραμπ: Ένας εμπορικός πόλεμος δεν έχει νικητή Facebook Twitter
0

Οφείλουμε να εξισορροπήσουμε την παγκοσμιοποίηση, να την κάνουμε περισσότερο ισχυρή, περισσότερο ανοικτή, περισσότερο αειφόρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κατά την ομιλία του, την πρώτη ομιλία κινέζου ηγέτη από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμε του Νταβός, καθώς το Πεκίνο θέλει να επιβληθεί ως υπερασπιστής του ελευθέρου εμπορίου απέναντι στον προστατευτισμό που κομίζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Δεν ωφελεί να κατηγορούμε την παγκοσμιοποίηση» για τα προβλήματα του πλανήτη», είπε αναφέροντας την ανεργία, τα μεταναστευτικά κύματα και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. «Κάθε προσπάθεια διακοπής της ροής των κεφαλαίων, των τεχνολογιών και των προϊόντων μεταξύ των χωρών... είναι αδύνατη και αντίθετη με τον ρου της ιστορίας», συνέχισε, προειδοποιώντας ότι ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα έχει νικητή».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM
Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM