Μια ασυνήθιστη φιλία: Γάλλος συνταξιούχος πηγαίνει παντού με ένα περιστέρι (Βίντεο)

Μια ασυνήθιστη φιλία: Γάλλος συνταξιούχος πηγαίνει παντού με ένα περιστέρι (Βίντεο) Facebook Twitter
0

Όταν ο 80χρονος Xavier Bouget κάνει βόλτα με το ποδήλατό του, ένα μεγαλοπρεπές λευκό περιστέρι είναι πάνω στο καπέλο του. Όταν ποτίζει τον κήπο του, αυτό κάθεται στον ώμο του και παρακολουθεί. 

Ο συνταξιούχος που ζει στην περιοχή της Βρετάνης, στη Γαλλία, πηγαίνει παντού με το περιστέρι, που το έχει ονομάσει Blanchon. Είτε κάθεται στον ώμο του, είτε περπατά δίπλα του.  

«Υπάρχει μια επιθυμία να είμαστε μαζί, επειδή είναι ωραία η αίσθηση», δήλωσε ο συνταξιούχος. 

Ο Bouget είδε μια μέρα κοντά στο σπίτι του ένα μικροσκοπικό, «σχεδόν χωρίς φτερά», περιστέρι να πέφτει στο έδαφος, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από μια γάτα. Γύρισε στο σπίτι του με τη σκέψη «ένα ακόμη ζωντανό πλάσμα που θα έχει μια κακή ημέρα». 

Όμως, όταν περιέγραψε στη σύζυγό του τι είχε δει, εκείνη τον ρώτησε γιατί δεν σήκωσε το περιστέρι. Οπότε, ο Bouget γύρισε πίσω. «Επέστρεψα με την Blanchon στην τσέπη μου», συμπλήρωσε. 

Συχνά, λέει, τον ρωτούν πώς κατάφερε να εκπαιδεύσει το πουλί για να είναι τόσο εξημερωμένο, αλλά απαντά ότι δεν υπάρχει κάποιο κόλπο, παρά μόνο αμοιβαίος σεβασμός. 

Οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση με ένα ζώο «μόλις σεβαστεί το ζώο για αυτό που είναι, δηλαδή ένα ζωντανό πλάσμα που μοιράζεται τη Γη μαζί μας», εξηγεί. 

«Πρέπει απλά να είσαι υπομονετικός, να καταλάβεις πώς ζουν και να προσαρμοστείς στη ζωή τους, γιατί αυτά θα προσαρμοστούν στη δική σου», καταλήγει. 

Με πληροφορίες από Guardian/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM