Μια 27χρονη transgender στέφθηκε Miss Nevada USA- Πρώτη φορά στην ιστορία των καλλιστείων

Μια 27χρονη transgender στέφθηκε Miss Nevada USA- Πρώτη φορά στην ιστορία των καλλιστείων Facebook Twitter
0

Μια transgender γυναίκα στέφθηκε Miss Nevada USA για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού ομορφιάς. 

Η Kataluna Enriquez, που ξεκίνησε μόλις πέρυσι να διαγωνίζεται σε cisgender καλλιστεία, ανακηρύχθηκε νικήτρια στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο-καζίνο του Λας Βέγκας. 

«Ένα πράγμα που είναι σημαντικό για μένα είναι το inclusivity, η διαφορετικότητα και η εκπροσώπηση. Είναι κάτι που δεν είχα μεγαλώνοντας και συνεχίζει να λείπει από τον σημερινό κόσμο σήμερα. Σήμερα είμαι μια περήφανη έγχρωμη γυναίκα. Προσωπικά, έχω μάθει ότι οι διαφορές μου δεν με κάνουν κάτι λιγότερο, αλλά κάτι περισσότερο», δήλωσε η 27χρονη. 

Η Kataluna Enriquez, που τον περασμένο Μάρτιο στέφθηκε Miss Silver State USA, κατάφερε να κερδίσει τις υπόλοιπες 21 διαγωνιζόμενες και θα εκπροσωπήσει τη Νεβάδα στα καλλιστεία Miss USA, στις 29 Νοεμβρίου. 

Στον διαγωνισμό ομορφιάς για τη Miss Nevada USA εμφανίστηκε φορώντας διάφορα βραδινά φορέματα που σχεδίασε μόνη της, ενώ στον τελικό επέλεξε ένα αστραφτερό φόρεμα στα χρώματα του ουράνιο τόξου. 

«Δεν είχα πάντα τα χρήματα και είναι δύσκολο για τις γυναίκες να βρουν φορέματα που ταιριάζουν στο σώμα τους», είπε. «Η συμμετοχή στα καλλιστεία είναι τόσο ακριβή και ήθελα να διαγωνιστώ και να μπορέσω να αναπτύξω δεξιότητες και να δημιουργήσω φορέματα για μένα και άλλους», πρόσθεσε. 

Όπως εξήγησε, ο λόγος που αποφάσισε να λάβει μέρος στα καλλιστεία ήταν για να μοιραστεί την ιστορία της και να δείξει ότι είναι κάτι περισσότερο «από απλώς ένα κορμί». 

«Με τα καλλιστεία, ο κόσμος θεωρεί ότι αφορούν μόνο την ομορφιά. Αλλά έχει να κάνει με το πώς εκπροσωπείς τον εαυτό σου, για ποια πράγματα μάχεσαι, τι έχεις κάνει και τους στόχους σου», κατέληξε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ