Μεξικό: Τραγωδία σε παιδικό πάρτι- Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά

Μεξικό: Τραγωδία σε παιδικό πάρτι- Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά Facebook Twitter
0

Ένδεκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ένοπλους μέσα σε ένα σπίτι στο κεντρικό Μεξικό την ώρα που γινόταν ένα παιδικό πάρτι, ανακοίνωσαν οι αρχές.


Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε μια συνοικία της Τισαγιούκα, στην Πολιτεία Ιδάλγο, στο βόρειο Μεξικό.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερις οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι, μπροστά στο οποίο είχε τοποθετηθεί μια λευκή τέντα με ένα καλωσόρισμα προς τους καλεσμένους.


Επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες έπεσαν νεκροί. Τρία παιδιά βρέθηκαν ζωντανά, σύμφωνα με τις αρχές.


Το ένα από τα παιδιά αφηγήθηκε ότι οι άνδρες, που φορούσαν μάσκες και στολές της αστυνομίας, εισέβαλαν στο σπίτι και σκότωσαν όλους τους ενήλικους, σύμφωνα με την εφημερίδα Excélsior.


Σύμφωνα με άλλα μεξικανικά ΜΜΕ, ανάμεσα στα θύματα είναι δύο ανήλικοι.


Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι, όπου σήμερα το πρωί εργάζονταν άνδρες της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στη συνοικία αυτή της μέσης τάξης.


Το Μεξικό έχει βρεθεί αντιμέτωπο τους τελευταίους μήνες με μια νέα κλιμάκωση της βίας που αποδίδεται κυρίως σε συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.


Τον Μάιο, στη χώρα καταγράφηκαν 2.186 ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία· ο απολογισμός αυτός είναι ο πιο βαρύς αφότου δημιουργήθηκε το σύστημα καταγραφής των ανθρωποκτονιών στη χώρα, πριν από είκοσι χρόνια.


Αφότου κηρύχθηκε από τη μεξικανική κυβέρνηση ο λεγόμενος πόλεμος εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών το 2006, ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων στη χώρα έχει ξεπεράσει τους 200.000.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM