Οι εισαγγελείς στο νότιο Μεξικό ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο δημοσιογράφος Gustavo Sánchez Cabrera πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου.

 

Πρόκειται για την δεύτερη, τουλάχιστον, τέτοια δολοφονία μέχρι στιγμής φέτος στη χώρα. Δύο άλλοι δημοσιογράφοι έχουν εξαφανιστεί και παραμένουν αγνοούμενοι.

 

Το γραφείο του εισαγγελέα στη νότια πολιτεία Oaxaca είπε ότι ο Sánchez Cabrera οδηγούσε μοτοσικλέτα με έναν ακόμα αναβάτη σε έναν αγροτικό δρόμο, όταν οι ένοπλοι τους άνοιξαν πυρ.

 

Δεν υπήρχαν άμεσες πληροφορίες για την κατάσταση του άλλου ατόμου. Η επίθεση συνέβη στην περιοχή του ισθμού της Oaxaca.

 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης και ομάδες του Τύπου ανέφεραν ότι ο Sánchez Cabrera είχε ενημερώσει ότι λάμβανε απειλές και είχε δεχτεί επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

 

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζήτησαν «διεξοδική έρευνα για τις απειλές και τις επιθέσεις που είχε αναφέρει προηγουμένως σχετικά με το έργο του ως δημοσιογράφος».

 

Τουλάχιστον δύο δημοσιογράφοι έχουν εξαφανιστεί φέτος στη βίαιη συνοριακή πολιτεία Sonora. Τον Μάιο, ο δημοσιογράφος Benjamín Morales Hernández απήχθη και δολοφονήθηκε.

 

Ο Morales Hernández, ήταν υπεύθυνος σε ειδησεογραφικό σάιτ, που ονομάζεται Noticias Xonoidag. Η οικογένειά του ανέφερε ότι είχε απαχθεί και η σορός του εντοπίστηκε με αρκετές σφαίρες πάνω της, αργότερα σε έναν αυτοκινητόδρομο.

 

Ομάδες των ΜΜΕ αναφέρουν ότι εννέα δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στο Μεξικό το 2020, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε χώρα, που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

 

Με πληροφορίες του AP