Μεξικό: Πυροβόλησαν δημοσιογράφο μέχρι θανάτου - Ο δεύτερος μέσα στο 2021

Μεξικό: Πυροβόλησαν δημοσιογράφο μέχρι θανάτου - Ο δεύτερος μέσα στο 2021 Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Οι εισαγγελείς στο νότιο Μεξικό ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο δημοσιογράφος Gustavo Sánchez Cabrera πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου.

Πρόκειται για την δεύτερη, τουλάχιστον, τέτοια δολοφονία μέχρι στιγμής φέτος στη χώρα. Δύο άλλοι δημοσιογράφοι έχουν εξαφανιστεί και παραμένουν αγνοούμενοι.

Το γραφείο του εισαγγελέα στη νότια πολιτεία Oaxaca είπε ότι ο Sánchez Cabrera οδηγούσε μοτοσικλέτα με έναν ακόμα αναβάτη σε έναν αγροτικό δρόμο, όταν οι ένοπλοι τους άνοιξαν πυρ.

Δεν υπήρχαν άμεσες πληροφορίες για την κατάσταση του άλλου ατόμου. Η επίθεση συνέβη στην περιοχή του ισθμού της Oaxaca.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης και ομάδες του Τύπου ανέφεραν ότι ο Sánchez Cabrera είχε ενημερώσει ότι λάμβανε απειλές και είχε δεχτεί επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζήτησαν «διεξοδική έρευνα για τις απειλές και τις επιθέσεις που είχε αναφέρει προηγουμένως σχετικά με το έργο του ως δημοσιογράφος».

Τουλάχιστον δύο δημοσιογράφοι έχουν εξαφανιστεί φέτος στη βίαιη συνοριακή πολιτεία Sonora. Τον Μάιο, ο δημοσιογράφος Benjamín Morales Hernández απήχθη και δολοφονήθηκε.

Ο Morales Hernández, ήταν υπεύθυνος σε ειδησεογραφικό σάιτ, που ονομάζεται Noticias Xonoidag. Η οικογένειά του ανέφερε ότι είχε απαχθεί και η σορός του εντοπίστηκε με αρκετές σφαίρες πάνω της, αργότερα σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Ομάδες των ΜΜΕ αναφέρουν ότι εννέα δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στο Μεξικό το 2020, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε χώρα, που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Με πληροφορίες του AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM