Μετέφεραν χιόνι με ελικόπτερο - Οργή οικολόγων για χιονοδρομικό κέντρο στη Γαλλία

Μετέφεραν χιόνι με ελικόπτερο - Οργή οικολόγων για χιονοδρομικό κέντρο στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Ένα χιονοδρομικό κέντρο στη Γαλλία έχει εξοργίσει τους οικολόγους καθώς χρησιμοποίησε ένα ελικόπτερο για να μετακινήσει χιόνι από πλαγιές του βουνού σε μεγαλύτερο υψόμετρο, μετά από εξαιρετικά ήπια καιρική περίοδο.

Οι υπάλληλοι του Luchon-Superbagnères στα Πυρηναία εξουσιοδότησαν την λειτουργία έκτακτης ανάγκης τη νύχτα της Παρασκευής. Το ελικόπτερο πέρασε δύο ώρες μεταφέροντας 50 τόνους χιόνι το οποίο ερρίφθη στις χαμηλότερες πλαγιές που χρησιμοποιούνται από σχολές σκι. Ο Hervé Pounau, διευθυντής του τοπικού συμβουλίου, δήλωσε ότι το κόστος της επιχείρησης θα καλυφθεί σε πολλαπλάσιο βαθμό από το κέντρο σε σχέση με τα χρήματα που θα χάνονταν λόγω έλλειψης χιονιού.


«Θα μας κοστίσει μεταξύ 5000 με 6000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι μακροπρόθεσμα θα έχουμε τουλάχιστον 10 φορές την απόδοση της επένδυσης», δήλωσε ο Pounau. «Κρατώντας τον σταθμό ανοιχτό, διασφαλίστηκαν 50 έως 80 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των χειριστών λιφτ, των δασκάλων του σχολείου σκι, των παιδικών σταθμών, του καταστήματος ενοικίασης εξοπλισμού σκι και των ιδιοκτητών εστιατορίων», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον Guardian.

 

«Δεν πρόκειται να καλύψουμε ολόκληρο το χιονοδρομικό σταθμό, αλλά χωρίς αυτό θα έπρεπε να κλείσουμε ένα τεράστιο μέρος του τομέα σκι σε μια περίοδο που έχουμε τη μεγαλύτερη δραστηριότητα για αρχάριους και σχολές σκι», είπε ο Pounau. Παραδέχτηκε ότι η κίνηση δεν ήταν «πολύ οικολογική», αλλά πρόσθεσε πως ήταν μια εξαίρεση και πως δεν θα ξαναγίνει.

Η επιχείρηση εξόργισε τους Γάλλους οικολόγους. Ο Bastien Ho, ο γραμματέας της ευρωπαϊκής οργάνωσης Écologie Les Verts της Ευρώπης, δήλωσε ότι η λειτουργία μεταφοράς χιονιού ήταν απόδειξη πως ο κόσμος είναι«ανάποδος». «Αντί να προσαρμοστούμε στην υπερθέρμανση του πλανήτη, θα καταλήξουμε με ένα διπλό πρόβλημα: κάτι που κοστίζει πολλή ενέργεια, που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην υπερθέρμανση του πλανήτη και επιπλέον είναι μόνο για μια ελίτ ομάδα που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Είναι ο κόσμος ανάποδα...», είπε στη γαλλική τηλεόραση.

Μετέφεραν χιόνι με ελικόπτερο - Οργή οικολόγων για χιονοδρομικό κέντρο στη Γαλλία Facebook Twitter

Οι διακοπές Φεβρουαρίου-Μαρτίου στη Γαλλία, γνωστές ως «χειμερινές αθλητικές διακοπές», κλιμακώνονται σε διάστημα έξι εβδομάδων σε διάφορες περιοχές και είναι η πιο πολυσύχναστη περίοδος του χρόνου για τα ορεινά θέρετρα της χώρας. Το Luchon-Superbagnères εξαρτάται από αυτή την περίοδο για το 60% του εισοδήματός του, αλλά ο εξαιρετικά ήπιος καιρός έχει αναγκάσει το θέρετρο να κλείσει όλες -εκτός από έξι - από τις 28 πλαγιές του.

Είναι η πρώτη φορά που ελικόπτερα έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά χιονιού από τα μεγαλύτερα υψόμετρα σε χαμηλότερα θέρετρα στα Πυρηναία, παρόλο που παρόμοιες επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στις Άλπεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται για να παραχωρήσουν αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Διεθνή / FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται να δωρίσουν στην Ουκρανία αντιαεροπορικά Patriot και S-400

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα συστήματα S-300 που διατηρεί η Ελλάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιο τους και έχουν εμπειρία στον χειρισμό τους
NEWSROOM
«Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Διεθνή / «Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Σε έξι επεισόδια των 45 λεπτών θα προβληθεί η παραμυθένια ζωή της Μπριζίτ Μακρόν - Από καθηγήτρια του Εμανουέλ Μακρόν σε λύκειο της Αμιέν, στο Ελιζέ ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ