LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Μετέφεραν χιόνι με ελικόπτερο - Οργή οικολόγων για χιονοδρομικό κέντρο στη Γαλλία

Μετέφεραν χιόνι με ελικόπτερο - Οργή οικολόγων για χιονοδρομικό κέντρο στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Ένα χιονοδρομικό κέντρο στη Γαλλία έχει εξοργίσει τους οικολόγους καθώς χρησιμοποίησε ένα ελικόπτερο για να μετακινήσει χιόνι από πλαγιές του βουνού σε μεγαλύτερο υψόμετρο, μετά από εξαιρετικά ήπια καιρική περίοδο.

Οι υπάλληλοι του Luchon-Superbagnères στα Πυρηναία εξουσιοδότησαν την λειτουργία έκτακτης ανάγκης τη νύχτα της Παρασκευής. Το ελικόπτερο πέρασε δύο ώρες μεταφέροντας 50 τόνους χιόνι το οποίο ερρίφθη στις χαμηλότερες πλαγιές που χρησιμοποιούνται από σχολές σκι. Ο Hervé Pounau, διευθυντής του τοπικού συμβουλίου, δήλωσε ότι το κόστος της επιχείρησης θα καλυφθεί σε πολλαπλάσιο βαθμό από το κέντρο σε σχέση με τα χρήματα που θα χάνονταν λόγω έλλειψης χιονιού.


«Θα μας κοστίσει μεταξύ 5000 με 6000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι μακροπρόθεσμα θα έχουμε τουλάχιστον 10 φορές την απόδοση της επένδυσης», δήλωσε ο Pounau. «Κρατώντας τον σταθμό ανοιχτό, διασφαλίστηκαν 50 έως 80 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των χειριστών λιφτ, των δασκάλων του σχολείου σκι, των παιδικών σταθμών, του καταστήματος ενοικίασης εξοπλισμού σκι και των ιδιοκτητών εστιατορίων», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον Guardian.

 

«Δεν πρόκειται να καλύψουμε ολόκληρο το χιονοδρομικό σταθμό, αλλά χωρίς αυτό θα έπρεπε να κλείσουμε ένα τεράστιο μέρος του τομέα σκι σε μια περίοδο που έχουμε τη μεγαλύτερη δραστηριότητα για αρχάριους και σχολές σκι», είπε ο Pounau. Παραδέχτηκε ότι η κίνηση δεν ήταν «πολύ οικολογική», αλλά πρόσθεσε πως ήταν μια εξαίρεση και πως δεν θα ξαναγίνει.

Η επιχείρηση εξόργισε τους Γάλλους οικολόγους. Ο Bastien Ho, ο γραμματέας της ευρωπαϊκής οργάνωσης Écologie Les Verts της Ευρώπης, δήλωσε ότι η λειτουργία μεταφοράς χιονιού ήταν απόδειξη πως ο κόσμος είναι«ανάποδος». «Αντί να προσαρμοστούμε στην υπερθέρμανση του πλανήτη, θα καταλήξουμε με ένα διπλό πρόβλημα: κάτι που κοστίζει πολλή ενέργεια, που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην υπερθέρμανση του πλανήτη και επιπλέον είναι μόνο για μια ελίτ ομάδα που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Είναι ο κόσμος ανάποδα...», είπε στη γαλλική τηλεόραση.

Μετέφεραν χιόνι με ελικόπτερο - Οργή οικολόγων για χιονοδρομικό κέντρο στη Γαλλία Facebook Twitter

Οι διακοπές Φεβρουαρίου-Μαρτίου στη Γαλλία, γνωστές ως «χειμερινές αθλητικές διακοπές», κλιμακώνονται σε διάστημα έξι εβδομάδων σε διάφορες περιοχές και είναι η πιο πολυσύχναστη περίοδος του χρόνου για τα ορεινά θέρετρα της χώρας. Το Luchon-Superbagnères εξαρτάται από αυτή την περίοδο για το 60% του εισοδήματός του, αλλά ο εξαιρετικά ήπιος καιρός έχει αναγκάσει το θέρετρο να κλείσει όλες -εκτός από έξι - από τις 28 πλαγιές του.

Είναι η πρώτη φορά που ελικόπτερα έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά χιονιού από τα μεγαλύτερα υψόμετρα σε χαμηλότερα θέρετρα στα Πυρηναία, παρόλο που παρόμοιες επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στις Άλπεις.

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BRITNEY SPEARS ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ελεύθερη η Britney Spears: Η κίνηση μετά τη σύλληψή της - «Χρειάζεται βοήθεια» λέει εκπρόσωπός της

Νέες πληροφορίες από την αστυνομία της Καλιφόρνια που τη συνέλαβε - «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή που πρέπει να συμβεί στη ζωή της», είπε εκπρόσωπός της
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα χαμένα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI που συνδέουν τον Τραμπ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημειώματα από συνέντευξη γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση από τον τότε επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM