Μέση Ανατολή: Το Ιράν απορρίπτει ευρωπαϊκές εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση

Μέση Ανατολή: Το Ιράν απορρίπτει ευρωπαϊκές εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε σήμερα πως οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση έναντι του Ισραήλ, που έγιναν από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία, «στερούνται πολιτικής λογικής και αντιφάσκουν με τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρεες εξέδωσαν χθες, Δευτέρα, δήλωση με την οποία καλούν το Ιράν και τους συμμάχους του να απέχουν από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ μετά το φόνο του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού αρχηγού της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, τον περασμένο μήνα στην Τεχεράνη.

Η Τεχεράνη και οι σύμμαχοί της, η Χαμάς και η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για το φόνο. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. «Χωρίς καμιά ένσταση για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ), η δήλωση των E3 αδιάντροπα ζητάει από το Ιράν να μην απαντήσει σε μια παραβίαση της κυριαρχίας του και της εδαφικής ακεραιότητάς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Ο Καναανί υπογράμμισε πως η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να εμποδίσει το Ισραήλ και κάλεσε το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο «να υψώσουν μια και καλή το ανάστημά τους εναντίον του πολέμου στη Γάζα και του πολεμοχαρούς Ισραήλ».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM