Μέριλιν Μάνσον: Μετά από 4 χρόνια έρευνας, δεν θα του απαγγελθούν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Μετά από 4 χρόνια έρευνας, δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Μέριλιν Μλανσ για σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
Marilyn Manson / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι δεν θα απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος του Μέριλιν Μάνσον μετά από πολυετή έρευνα σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και ενδοοικογενειακή βία.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Νέιθαν Χόχμαν, δήλωσε ότι οι καταγγελίες ήταν πολύ παλιές βάσει του νόμου και ότι τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για να απαγγελθούν κατηγορίες στον 56χρονο ροκ σταρ, το κανονικό όνομα του οποίου είναι Μπράιαν Γουόρνερ.

«Αποφασίσαμε ότι οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία δεν έχουν παραγραφεί και δεν μπορούμε να αποδείξουμε τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση πέρα από κάθε λογική αμφιβολία. Αναγνωρίζουμε και επικροτούμε το θάρρος και την ανθεκτικότητα των γυναικών που προχώρησαν σε καταγγελίες και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την υπομονή τους με την έρευνα» δήλωσε ο Χόχμαν.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας, ο τότε εισαγγελέας, Τζορτζ Γκασκόν, δήλωσε στις 9 Οκτωβρίου ότι το γραφείο του ακολουθούσε νέα στοιχεία στην ήδη εκτεταμένη έρευνα των αρχών, για περιστατικά μεταξύ 2009 και 2011 στο Δυτικό Χόλιγουντ, όπου ζούσε τότε ο Μέριλιν Μάνσον. 

Οι ταυτότητες των γυναικών με τις οποίες μίλησαν η αστυνομία και οι εισαγγελείς δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά η ηθοποιός του Game of Thrones Έσμε Μπιάνκο -η οποία μήνυσε τον Μάνσον σε μια υπόθεση που έχει διευθετηθεί εξωδικαστικά- δήλωσε ότι συμμετείχε στην ποινική έρευνα. Πριν από την απόφαση να μην ασκηθεί δίωξη, επέκρινε το πόσο πολύ διαρκεί η διαδικασία. «Πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, έκανα αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν τα θύματα βιασμού, πήγα στην αστυνομία. Τους περιέγραψα με λεπτομέρειες πώς ο ροκ μουσικός Μπράιαν Γουόρνερ -γνωστότερος με το καλλιτεχνικό του όνομα Μέριλιν Μάνσον- με βίασε και με κακοποίησε κατά τη διάρκεια της σχέσης μας» δήλωσε στις 10 Οκτωβρίου. 

Η Μπιάνκο δήλωσε ότι έδωσε στους ερευνητές «εκατοντάδες αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών του σώματός μου καλυμμένου με δαγκώματα, μώλωπες και πληγές από μαχαίρι, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτών μηνυμάτων, απειλές για τη μεταναστευτική μου κατάσταση». Στην αγωγή της, η Μπιάνκο ισχυρίστηκε σεξουαλική, σωματική και συναισθηματική κακοποίηση και δήλωσε ότι ο Μάνσον παραβίασε το νόμο περί εμπορίας ανθρώπων φέρνοντάς την στην Καλιφόρνια από την Αγγλία για ανύπαρκτους ρόλους σε μουσικά βίντεο και ταινίες. Ο Μέριλιν Μάνσον έχει χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς «αποδεδειγμένα ψευδείς». 

Το 2021 η πρώην αρραβωνιαστικιά του, η ηθοποιός του Westworld Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, τον κατονόμασε για πρώτη φορά ως τον κακοποιητή της σε ανάρτησή της στο Instagram. Η σχέση της Γουντ και του Μάνσον έγινε γνωστή το 2007, όταν εκείνος ήταν 38 ετών και εκείνη 19. Αρραβωνιάστηκαν για λίγο το 2010 πριν χωρίσουν. «Άρχισε να με εκμεταλλεύεται όταν ήμουν έφηβη και με κακοποιούσε φρικτά για χρόνια» είπε η Γουντ.

Από την πλευρά του, ο Μάνσον απάντησε στο Instagram ότι πρόκειται για «φρικτές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας» και μήνυσε τη Γουντ, λέγοντας ότι αυτή και μια άλλη γυναίκα κατασκεύασαν κατηγορίες εναντίον του και έπεισαν και άλλους να κάνουν το ίδιο. Ένας δικαστής απέρριψε σημαντικά τμήματα της αγωγής, και στη συνέχεια, τον Νοέμβριο, ο Μάνσον συμφώνησε να την αποσύρει και να πληρώσει τα δικηγορικά έξοδα της Γουντ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM