Μεντβέντεφ σε ΗΠΑ: Ανοησία να τα βάζεις με μια πυρηνική δύναμη - Θέτει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα

Μεντβέντεφ σε ΗΠΑ: Ανοησία να τα βάζεις με μια πυρηνική δύναμη - Θέτει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα Facebook Twitter
Φωτ.: Sputnik Pool.
0

Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το να προσπαθεί η Δύση να τιμωρήσει μια πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την πιο σοβαρή κρίση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, από την περίοδο της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν τότε πολλοί ζούσαν με τον φόβο ότι ο κόσμος βρισκόταν στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου. Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια αυτοκρατορία που έχει βάψει τα χέρια της με αίμα σε όλο τον κόσμο, αναφέροντας την εξόντωση των αυτοχθόνων Αμερικανών, τις πυρηνικές επιθέσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία και μια σειρά από πολέμους από το Βιετνάμ μέχρι το Αφγανιστάν.

Οι απόπειρες να χρησιμοποιηθούν δικαστήρια για τη διερεύνηση των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ο Μεντβέντεφ, θα ήταν μάταιες και θα διέτρεχαν τον κίνδυνο παγκόσμιας καταστροφής.

«Η ιδέα να τιμωρηθεί μια χώρα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια είναι παράλογη. Και δυνητικά συνιστά απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας», έγραψε ο Μεντβέντεφ, που αυτή τη στιγμή είναι αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Αμερικανών Επιστημόνων, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν το 90% των πυρηνικών κεφαλών παγκοσμίως, έχοντας η κάθε μια περίπου 4.000 πυρηνικές κεφαλές στα στρατιωτικά τους αποθέματα.

Ο Μεντβέντεφ, όταν ήταν πρόεδρος, την περίοδο από το 2008 έως το 2012, εμφανιζόταν ως μεταρρυθμιστής που επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με τη Δύση. Αλλά από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε την εντολή για την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, έχει επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του ως ένα σκληροπυρηνικό φερέφωνο του Κρεμλίνου, αναφέρει το Reuters στο τηλεγράφημά του.

«Ολόκληρη η αμερικανική ιστορία, ξεκινώντας από την κατάκτηση των ιθαγενών Ινδιάνων, είναι ένας αιματηρός πόλεμος εξόντωσης» έγραψε στην ανάρτησή του, όπως και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε μια παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, η οποία λέει ότι αγωνίζεται για την επιβίωσή της.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM