Μεντβέντεφ σε ΗΠΑ: Ανοησία να τα βάζεις με μια πυρηνική δύναμη - Θέτει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα

Μεντβέντεφ σε ΗΠΑ: Ανοησία να τα βάζεις με μια πυρηνική δύναμη - Θέτει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα Facebook Twitter
Φωτ.: Sputnik Pool.
0

Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το να προσπαθεί η Δύση να τιμωρήσει μια πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την πιο σοβαρή κρίση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, από την περίοδο της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν τότε πολλοί ζούσαν με τον φόβο ότι ο κόσμος βρισκόταν στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου. Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια αυτοκρατορία που έχει βάψει τα χέρια της με αίμα σε όλο τον κόσμο, αναφέροντας την εξόντωση των αυτοχθόνων Αμερικανών, τις πυρηνικές επιθέσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία και μια σειρά από πολέμους από το Βιετνάμ μέχρι το Αφγανιστάν.

Οι απόπειρες να χρησιμοποιηθούν δικαστήρια για τη διερεύνηση των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ο Μεντβέντεφ, θα ήταν μάταιες και θα διέτρεχαν τον κίνδυνο παγκόσμιας καταστροφής.

«Η ιδέα να τιμωρηθεί μια χώρα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια είναι παράλογη. Και δυνητικά συνιστά απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας», έγραψε ο Μεντβέντεφ, που αυτή τη στιγμή είναι αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Αμερικανών Επιστημόνων, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν το 90% των πυρηνικών κεφαλών παγκοσμίως, έχοντας η κάθε μια περίπου 4.000 πυρηνικές κεφαλές στα στρατιωτικά τους αποθέματα.

Ο Μεντβέντεφ, όταν ήταν πρόεδρος, την περίοδο από το 2008 έως το 2012, εμφανιζόταν ως μεταρρυθμιστής που επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με τη Δύση. Αλλά από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε την εντολή για την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, έχει επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του ως ένα σκληροπυρηνικό φερέφωνο του Κρεμλίνου, αναφέρει το Reuters στο τηλεγράφημά του.

«Ολόκληρη η αμερικανική ιστορία, ξεκινώντας από την κατάκτηση των ιθαγενών Ινδιάνων, είναι ένας αιματηρός πόλεμος εξόντωσης» έγραψε στην ανάρτησή του, όπως και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε μια παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, η οποία λέει ότι αγωνίζεται για την επιβίωσή της.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM