Το Ισραήλ ξαναβομβαρδίζει τη Βηρυτό: «Χτυπάμε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ»

Με πυραύλους πλήττει τη Βηρυτό το Ισραήλ: «Χτυπάμε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ»  Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα πυραυλική επίθεση.

Διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν σκηνές χάους στα νότια προάστια της Βηρυτού, ενώ οι ανταποκριτές αναφέρουν πως δεκάδες ασθενοφόρα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. Το τηλεοπτικό κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 50 τραυματίστηκαν σήμερα από τα ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού. Έξι κτίρια ισοπεδώθηκαν από τα πλήγματα που περιγράφονται ως τα πιο σφοδρά μετά τον πόλεμο του 2006.

Σε πλάνα από τη στιγμή της επίθεσης φαίνεται μια τεράστια έκρηξη και πυκνός καπνός να υψώνεται από την περιοχή. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου περιέγραψε σκηνές χάους, με τους κατοίκους να φεύγουν έντρομοι από την περιοχή για να γλιτώσουν.
 

Παράλληλα, δεκάδες άμαχοι επιχειρούν να διαφύγουν, αναζητώντας ασφαλή σημεία.

Από την πλευρά του Ισραήλ αναφέρεται πως η επίθεση είχε στόχο το αρχηγείο της Χεζμπολάχ, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για στόχους. Εικάζεται, ωστόσο, πως στόχος του Ισραήλ είναι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Νασράλα, η κατάσταση του οποίου αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστη. Σημειώνεται πως η επίθεση εκτυλίχθηκε λίγη ώρα μετά την ομιλία Νετανιάχου στον ΟΗΕ, ο οποίος επιστρέφει απόψε στο Ισραήλ.

Το σημείο που στόχευε η επίθεση απέχει μόνο 700 με 800 μέτρα από ένα σχολείο όπου έχουν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι από το νότιο Λίβανο, μεταδίδει το BBC.

Στην αρχή όλοι, πίστευαν ότι ήταν μια ισχυρή ηχητική έκρηξη, αποτέλεσμα του ότι ισραηλινό αεροσκάφος έσπασε το φράγμα του ήχου. Στη συνέχεια όμως οι ήχοι των εκρήξεων συνεχίστηκαν, για πάνω από 90 δευτερόλεπτα. Οι άνθρωποι έτρεξαν έξω από τα κτίρια έντρομοι. Γυναίκες και παιδιά ούρλιαζαν και έκλαιγαν. «Είδα κάποιους ανθρώπους να λιποθυμούν, να πέφτουν στο έδαφος», μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στη Βηρυτό.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μετέδωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού σήμερα περίπου στις 18:30, τοπική ώρα. Το Al Manar μετέδωσε ότι τέσσερα κτίρια καταστράφησαν από τις επιδρομές. Μετέδωσε εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις στην πόλη και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί.

Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Η Νταχίε είναι ένα προάστιο της Βηρυτού όπου ζουν περίπου 700.000 άνθρωποι και δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει τρεις δολοφονίες υψηλόβαθμων διοικητών της Χεζμπολάχ στο εν λόγω πυκνοκατοικημένο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Αυτή είναι η πέμπτη επίθεση σε λιγότερο από μια εβδομάδα στη Νταχίε που πραγματοποίησε το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM