Με μία αλλαγή στο κουδούνι της έπαυλης, ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης γλίτωσε φόρο 3 δισ. ευρώ

Με μία αλλαγή στο κουδούνι της έπαυλης, ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης γλίτωσε φόρο 3 δισ. ευρώ Facebook Twitter
Με μία αλλαγή στο κουδούνι της έπαυλης, ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης γλίτωσε φόρο 3 δισ. ευρώ (EPA)
0

Αντικείμενο συζήτησης αποτελεί για τα γερμανικά Μέσα το τρικ του βασιλιά της Ταϊλάνδης, Ράμα Χ, που κατάφερε να τον απαλλάξει από την καταβολή 3 δισ. ευρώ σε φόρους στον κρατίδιο της Βαυαρίας.

Ο 67χρονος Maha Vajiralongkorn, γνωστός ως Ράμα Χ. μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, ζούσε σε υπερπολυτελή έπαυλη στη λίμνη Στάρμπεργκ της Βαυαρίας, σύμφωνα με την Bild.

Όταν πέθανε ο πατέρας του Μπουμιμπόλ, μετακόμισε στο ξενοδοχείο «0Grand Hotel Sonnenbichl» στο Γκάρμις, επίσης στη Βαυαρία.

Ο διάδοχος του θανόντα θα έπρεπε να φορολογηθεί για όσα κληρονόμησε, αλλά με τη μετακόμισή του στο ξενοδοχείο και ένα τρικ κατάφερε να μην καταβάλει στο κρατίδιο της Βαυαρίας 3 δισ. ευρώ.

Ο τότε πρίγκιπας είχε κληρονομήσει περίπου 10 δισ. ευρώ από τον πατέρα του και έγινε ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με τον φόρο κληρονομιάς, ωστόσο, θα έπρεπε να καταβάλει το 30% στη Βαυαρία, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ράμα Χ., μετέτρεψε την ιδιωτική του κατοικία σε πρεσβεία της Ταϊλάνδης αντικαθιστώντας το όνομά του στο κουδούνι με τις λέξεις «Πρεσβεία της Ταϊλάνδης».

Οι διπλωμάτες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν φόρο κληρονομιάς. Αυτό το  κόλπο λειτούργησε υπέρ του βασιλιά Ράμα Χ.

Για να παραμείνει σίγουρος για την φορολογική του ασυλία, άλλαξε αμέσως τον τόπο κατοικίας του και μετακόμισε στο «Grand Hotel Sonnenbichl».

Ως επισκέπτης του ξενοδοχείου, απαλλάσσεσαι γενικώς από τέτοιες φορολογικές υποχρεώσεις. Η επιγραφή στην έπαυλή του έχει πλέον εξαφανιστεί.

Οι Πράσινοι, υπό τον αναπληρωτή επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Τιμ Πάργκεντ και την βουλευτή των Πρασίνων στο τοπικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας Κλάουντια Κέλερ επικοινώνησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με την πρόεδρό του Ίλσε Άϊγκνερ (ανήκει στο Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα της Βαυαρίας), η οποία παραδέχτηκε μεν ότι ο βασιλιάς θα έπρεπε να εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, αλλά θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη και τα «συνολικά συμφέροντα των εξωτερικών σχέσεων» του κρατιδίου.

«Δεν υπάρχει κάποια ανάγκη για ιδιαίτερη νομοθετική αλλαγή», ήταν η επίσημη αντίδραση στο Μόναχο.

«Οι σχετικές δηλώσεις του υπουργείου Οικονομικών της Βαυαρίας είναι κατανοητές, αλλά είναι κρίμα που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάρκους Ζέντερ κρύβεται πίσω από το φορολογικό απόρρητο, αν και πρέπει να παραδεχτεί ότι υπήρχε φορολογική υποχρέωση», δήλωσε ο Πάργκεντ στην Bild.

Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς Ράμα X. άλλαξε ξανά την «κατοικία» του και θα παραμείνει στο «Hotel Waldegg» της Ελβετίας έως τις 21 Ιουνίου.

Με πληροφορίες της Bild/ΑΠΕ/Focus

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

Διεθνή / Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

«Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», λέει η χήρα του Ναβάλνι σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο και μέσω του οποίου εξαπολύει πυρά κατά του Πούτιν -  Τίτλος του βίντεο «Η ψεύτικη πίστη του Πούτιν»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την τρυφερή σχέση του Αμερικανού προέδρου με την σύζυγό του, το μυστικό της επιτυχίας του μακροχρόνιου γάμου τους και τον δυναμικό ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον Λευκό Οίκο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ