Με μία αλλαγή στο κουδούνι της έπαυλης, ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης γλίτωσε φόρο 3 δισ. ευρώ

Με μία αλλαγή στο κουδούνι της έπαυλης, ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης γλίτωσε φόρο 3 δισ. ευρώ Facebook Twitter
Με μία αλλαγή στο κουδούνι της έπαυλης, ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης γλίτωσε φόρο 3 δισ. ευρώ (EPA)
0

Αντικείμενο συζήτησης αποτελεί για τα γερμανικά Μέσα το τρικ του βασιλιά της Ταϊλάνδης, Ράμα Χ, που κατάφερε να τον απαλλάξει από την καταβολή 3 δισ. ευρώ σε φόρους στον κρατίδιο της Βαυαρίας.

Ο 67χρονος Maha Vajiralongkorn, γνωστός ως Ράμα Χ. μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, ζούσε σε υπερπολυτελή έπαυλη στη λίμνη Στάρμπεργκ της Βαυαρίας, σύμφωνα με την Bild.

Όταν πέθανε ο πατέρας του Μπουμιμπόλ, μετακόμισε στο ξενοδοχείο «0Grand Hotel Sonnenbichl» στο Γκάρμις, επίσης στη Βαυαρία.

Ο διάδοχος του θανόντα θα έπρεπε να φορολογηθεί για όσα κληρονόμησε, αλλά με τη μετακόμισή του στο ξενοδοχείο και ένα τρικ κατάφερε να μην καταβάλει στο κρατίδιο της Βαυαρίας 3 δισ. ευρώ.

Ο τότε πρίγκιπας είχε κληρονομήσει περίπου 10 δισ. ευρώ από τον πατέρα του και έγινε ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με τον φόρο κληρονομιάς, ωστόσο, θα έπρεπε να καταβάλει το 30% στη Βαυαρία, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ράμα Χ., μετέτρεψε την ιδιωτική του κατοικία σε πρεσβεία της Ταϊλάνδης αντικαθιστώντας το όνομά του στο κουδούνι με τις λέξεις «Πρεσβεία της Ταϊλάνδης».

Οι διπλωμάτες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν φόρο κληρονομιάς. Αυτό το  κόλπο λειτούργησε υπέρ του βασιλιά Ράμα Χ.

Για να παραμείνει σίγουρος για την φορολογική του ασυλία, άλλαξε αμέσως τον τόπο κατοικίας του και μετακόμισε στο «Grand Hotel Sonnenbichl».

Ως επισκέπτης του ξενοδοχείου, απαλλάσσεσαι γενικώς από τέτοιες φορολογικές υποχρεώσεις. Η επιγραφή στην έπαυλή του έχει πλέον εξαφανιστεί.

Οι Πράσινοι, υπό τον αναπληρωτή επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Τιμ Πάργκεντ και την βουλευτή των Πρασίνων στο τοπικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας Κλάουντια Κέλερ επικοινώνησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με την πρόεδρό του Ίλσε Άϊγκνερ (ανήκει στο Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα της Βαυαρίας), η οποία παραδέχτηκε μεν ότι ο βασιλιάς θα έπρεπε να εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, αλλά θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη και τα «συνολικά συμφέροντα των εξωτερικών σχέσεων» του κρατιδίου.

«Δεν υπάρχει κάποια ανάγκη για ιδιαίτερη νομοθετική αλλαγή», ήταν η επίσημη αντίδραση στο Μόναχο.

«Οι σχετικές δηλώσεις του υπουργείου Οικονομικών της Βαυαρίας είναι κατανοητές, αλλά είναι κρίμα που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάρκους Ζέντερ κρύβεται πίσω από το φορολογικό απόρρητο, αν και πρέπει να παραδεχτεί ότι υπήρχε φορολογική υποχρέωση», δήλωσε ο Πάργκεντ στην Bild.

Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς Ράμα X. άλλαξε ξανά την «κατοικία» του και θα παραμείνει στο «Hotel Waldegg» της Ελβετίας έως τις 21 Ιουνίου.

Με πληροφορίες της Bild/ΑΠΕ/Focus

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM