Μια 14χρονη γλίτωσε από τους απαγωγείς και βιαστές της χάρη σε μία δυνατότητα της εφαρμογής Snapchat.

 

Την περασμένη Τρίτη, η ανήλικη γνώρισε έναν 55χρονο στην Καπιτόλα της βόρειας Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άλμπερτ Τόμας Βασκέζ έδωσε στην κοπέλα ναρκωτικά με αποτέλεσμα η 14χρονη να μην είναι σε θέση να κουνηθεί, να αμυνθεί ή να προστατεύσει τον εαυτό της. Ο δράστης κάλεσε δύο ακόμα άνδρες για να τον βοηθήσουν να μεταφέρει το θύμα του στο όχημά του.

 

Ο Βασκέζ κακοποίησε σεξουαλικά την αναίσθητη 14χρονη στο όχημα του, σύμφωνα με την αστυνομία, και στη συνέχεια οι τρεις άνδρες οδήγησαν το κορίτσι σε ένα μοτέλ στο Σαν Χοζέ, όπου την μετέφεραν σε ένα δωμάτιο του δεύτερου ορόφου και ο 55χρονος την κακοποίησε ξανά σεξουαλικά.

 

Ενώ βρισκόταν εγκλωβισμένη στο ξενοδοχείο, η 14χρονη άρχισε να συνέρχεται και συνειδητοποιώντας τι έχει συμβεί, έγραψε στο Snapchat ότι την είχαν απαγάγει, ζητώντας από τους φίλους της βοήθεια. Η ίδια δεν γνώριζε που βρισκόταν αλλά οι φίλοι της κατάφεραν να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία της με την βοήθεια της εφαρμογής, που επιτρέπει την κοινοποίηση ακριβούς τοποθεσίας σε φίλους, και ειδοποίησαν την άμεση δράση.

 

Την ώρα που κατέφταναν οι αστυνομικοί ο Βασκέζ επιχειρούσε να διαφύγει, έχοντας αφήσει το θύμα του μέσα στο δωμάτιο του μοτέλ. Συνελήφθη με τις κατηγορίες της απαγωγής, της παράνομης κράτησης ανηλίκου και του βιασμού με την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

 

Οι δύο συνεργοί του συνελήφθησαν μία ημέρα αργότερα με τις κατηγορίες της απαγωγής και της συνωμοσίας.

 

Με πληροφορίες από CNN