Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Έτοιμος να γίνει ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Έτοιμος να γίνει ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη Facebook Twitter
Μαρκ Ζούκερμπεργκ
0

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανεβαίνει ραγδαία στις τάξεις των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου και ίσως να κατακτήσει σύντομα την πρώτη θέση.

Ο CEO της Meta Platforms -  μητρικής εταιρείας του Facebook, Instagram, Threads και WhatsApp - Μαρκ Ζούκερμπεργκ αύξησε την περιουσία του κατά 51 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, φτάνοντας τα 179 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Έλον Μασκ της Tesla (248 δισ. δολάρια), τον Τζεφ Μπέζος της Amazon (202 δισ. δολάρια) και τον Μπερνάρ Αρνό της LVMH (180 δισ. δολάρια). Ξεκίνησε τη χρονιά στην έκτη θέση αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε τρίτος, πάνω από τον Αρνό.

Παρά τη διαφορά από τον Μασκ και τον Μπέζος, ο Ζούκερμπεργκ μπορεί γρήγορα να καλύψει το κενό, καθώς οι περιουσίες των τεχνολογικών κολοσσών είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες. Η αξία της περιουσίας του Μασκ ήταν 164 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, ενώ του Μπέζος ήταν λίγο χαμηλότερη στις αρχές Ιανουαρίου από αυτή του «Mr. Facebook» σήμερα. Οποιαδήποτε ανατροπή στις τιμές μετοχών της Tesla ή της Amazon θα μπορούσε να φέρει τον Ζούκερμπεργκ στην κορυφή.

Αντίστοιχα, ο Ζούκερμπεργκ θα μπορούσε να ξεπεράσει τους δύο ανταγωνιστές του αν εκείνοι κάνουν μεγάλες φιλανθρωπικές δωρεές, όπως έκανε ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος έχει δωρίσει περισσότερο από το μισό της περιουσίας του.

Φέτος, ξεπερνά κατά πολύ τον Μασκ και τον Μπέζος σε ρυθμό συσσώρευσης πλούτου, με την περιουσία του να αυξάνεται κατά 51 δισ. δολάρια, έναντι 19 δισ. και 25 δισ. δολαρίων αντίστοιχα.

Παρά την ηλικία του, 40 ετών, έχει ακόμη περισσότερο χρόνο από τον Μασκ (53) και τον Μπέζος (60) για να αυξήσει την ήδη τεράστια περιουσία του. Η Meta, με κεφαλαιοποίηση 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, αποτελεί την έβδομη μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία στον κόσμο, ξεπερνώντας πολλές άλλες μεγάλες επιχειρήσεις. Η δυναμική του Ζούκερμπεργκ τον τοποθετεί σε πλεονεκτική θέση για να συνεχίσει να ανεβαίνει στις τάξεις των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM