Μαριούπολη: Drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής από τους συνεχείς βομβαρδισμούς

Μαριούπολη: Drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής από τους συνεχείς βομβαρδισμούς Facebook Twitter
0

Βίντεο από drone αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής που έχουν προκαλέσει στη Μαριούπολη οι  βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις. 

Η πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται «υπό διαρκή βομβαρδισμό», ενώ γίνονται και μάχες στους δρόμους, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Σερχέι Ορλόφ. 

Χιλιάδες άμαχοι έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία σφυροκοπούν την πόλη με πυραύλους και βόμβες, καταστρέφοντας πολλά κτίρια. Στο βίντεο, μαύρος καπνός υψώνεται από πολλά σημεία. 

Στο μεταξύ σήμερα, ένα κονβόι περισσοτέρων από 160 αυτοκινήτων κατάφερε να αναχωρήσει από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Αυτή φαίνεται πως ήταν η πρώτη επιτυχής προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη που βρίσκεται υπό ρωσική πολιορκία. 

Έπειτα από αρκετές αποτυχίες τις προηγούμενες ημέρες, για παράδοση προμηθειών αλλά και τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για την εκκένωση αμάχων, ο δήμος της Μαριούπολης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι η τοπική εκεχειρία «άντεξε» και το κονβόι έφυγε από την πόλη, με προορισμό τη Ζαπορίζια. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM