Μαριούπολη: Drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής από τους συνεχείς βομβαρδισμούς

Μαριούπολη: Drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής από τους συνεχείς βομβαρδισμούς Facebook Twitter
0

Βίντεο από drone αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής που έχουν προκαλέσει στη Μαριούπολη οι  βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις. 

Η πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται «υπό διαρκή βομβαρδισμό», ενώ γίνονται και μάχες στους δρόμους, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Σερχέι Ορλόφ. 

Χιλιάδες άμαχοι έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία σφυροκοπούν την πόλη με πυραύλους και βόμβες, καταστρέφοντας πολλά κτίρια. Στο βίντεο, μαύρος καπνός υψώνεται από πολλά σημεία. 

Στο μεταξύ σήμερα, ένα κονβόι περισσοτέρων από 160 αυτοκινήτων κατάφερε να αναχωρήσει από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Αυτή φαίνεται πως ήταν η πρώτη επιτυχής προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη που βρίσκεται υπό ρωσική πολιορκία. 

Έπειτα από αρκετές αποτυχίες τις προηγούμενες ημέρες, για παράδοση προμηθειών αλλά και τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για την εκκένωση αμάχων, ο δήμος της Μαριούπολης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι η τοπική εκεχειρία «άντεξε» και το κονβόι έφυγε από την πόλη, με προορισμό τη Ζαπορίζια. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM