Μανιασμένοι ελέφαντες σκοτώνουν πρόσφυγες Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές - ΒΙΝΤΕΟ

Μανιασμένοι ελέφαντες σκοτώνουν πρόσφυγες Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
EPA
0

Έναν νέο θανάσιμο κίνδυνο καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλοί από τους Ροχίνγκια που καταφέρνουν να διαφύγουν από το δυτικό τμήμα της Μιανμάρ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μανιασμένοι ελέφαντες εισβάλουν στους χώρους φιλοξενίας με άγριες διαθέσεις, γκρεμίζοντας τα καταλύματα των προσφύγων με συχνά μοιραία κατάληξη για τους ανθρώπους που μένουν σε αυτά.

Τους τελευταίους μήνες, τουλάχιστον δώδεκα μέλη της μειονότητας έχουν χάσει τη ζωή τους, από επιθέσεις ελεφάντων στους καταυλισμούς των Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές.

Οι ελέφαντες αισθάνονται απείλη από την πολυπληθή ανθρώπινη παρουσία, με την οποία δεν είναι εξοικειωμένοι, με αποτέλεσμα να αντιδρούν βίαια στην προσπάθειά τους να «αμυνθούν». 

Πρόσφατα, ένα δεκάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του σε μία τέτοια αντίδραση των ελεφάντων. Η μητέρα του, του είχε ζητήσει να πάει στο σχολείο αλλά εκείνο επέλεξε να μείνει στον καταυλισμό και να παίξει με τους φίλους του.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του παιδιού, εντόπισε τον δεκάχρονο και του έκανε παρατήρηση για την απουσία του από το σχολείο. Τότε, το παιδί εγκατέλειψε αμέσως το παιχνίδι με σκοπό να πάει στην τάξη αλλά διασταυρώθηκε με έναν εξαγριωμένο ελέφαντα που τον ποδοπάτησε μέχρι θανάτου. 

Από τον Αύγουστο του 2017, περίπου 700.000 μουσουλμάνοι έχουν διαφύγει στο Μπαγκλαντές, καταγγέλλοντας τον στρατό της Μιανμάρ και ομάδες βουδιστών παραστρατιωτικών για φόνους, βιασμούς και βασανιστήρια.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κατηγορεί επίσης τη Μιανμάρ για εθνοκάθαρση αλλά οι αρχές της χώρας να αρνούνται όλες τις κατηγορίες.

Με πληροφορίες από BBC

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ