Μακρόν: Να σταματήσει η αποστολή φιλοτούρκων Σύρων μαχητών στη Λιβύη

Μακρόν: Να σταματήσει η αποστολή φιλοτούρκων Σύρων μαχητών στη Λιβύη Facebook Twitter
Ο Μακρόν ανησυχεί για τους ξένους μαχητές που φτάνουν στη Λιβύη (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη, να σταματήσει η αποστολή φιλοτούρκων Σύρων μαχητών στη Λιβύη, προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σάρατζ.

«Οφείλω να σας εκφράσω την έντονη ανησυχία που μου εμπνέει η άφιξη Σύρων και ξένων μαχητών στην πόλη της Τρίπολης. Αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε ο Μακρόν, σύμφωνα με το κείμενο της παρέμβασής του στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Η Άγκυρα κατηγορείται ότι έχει στείλει στην Τρίπολη εκατοντάδες Σύρους μαχητές. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, ο Ερντογάν ενισχύει την κυβέρνηση Σάρατζ με 2.000 Σύρους μαχητές.

Ο Μακρόν στην παρέμβασή του ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να διαπραγματευτεί τους όρους της εκεχειρίας στη Λιβύη, χωρίς να θέτει προϋποθέσεις κανένα από τα εμπόλεμα μέρη.

Τζόνσον: Να σταματήσει η επέμβαση εξωτερικών δυνάμεων

Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τις εξωτερικές δυνάμεις να σταματήσουν να επεμβαίνουν στη Λιβύη, ενώ δήλωσε πως η Βρετανία θα μπορούσε να στείλει ειδικούς για την επιτήρηση μιας ενδεχόμενης κατάπαυσης του πυρός.

«Οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων δεν τελειώνουν παρά μόνο όταν αυτές οι εξωτερικές δυνάμεις αποφασίσουν πως θέλουν να τους βάλουν τέλος», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Sky News κατά την άφιξή του στη Διάσκεψη. Πρόσθεσε ότι επιθυμεί μια ειρηνευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, διότι ο λιβυκός λαός έχει υποφέρει αρκετά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM