ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Μακελειό σε γηροκομείο της Υεμένης- Ένοπλοι σκότωσαν τροφίμους και υπαλλήλους

Μακελειό σε γηροκομείο της Υεμένης- Ένοπλοι σκότωσαν τροφίμους και υπαλλήλους Facebook Twitter
0

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε έναν οίκο ευγηρίας στην πόλη Άντεν της Υεμένης και σκότωσαν τουλάχιστον 15 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τέσσερις χριστιανές μοναχές από την Ινδία, ανέφεραν ντόπιοι αξιωματούχοι και ιατρικές πηγές. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν σε μια κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.


Οι τέσσερις δράστες είπαν σε έναν φύλακα ότι ήθελαν να επισκεφθούν τη μητέρα τους. Κατόπιν μπήκαν στο κτίριο και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα. Εκτός από τις τέσσερις μοναχές, σκοτώθηκαν δύο Υεμενίτισσες, υπάλληλοι του γηροκομείου, οκτώ ηλικιωμένοι τρόφιμοι και ένας φύλακας. Το κίνητρο των ενόπλων παραμένει αδιευκρίνιστο. Όλοι τους πρόλαβαν και διέφυγαν μετά την επίθεση.


"Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες συνεχίζονται και πλήττουν τους αθώους, τους άοπλους", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Saba επικαλούμενο μια πηγή στο γραφείο του προέδρου της χώρας Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. Ο στόχος τους είναι "να δημιουργήσουν χάος", πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Υεμένης έχει εκδιωχθεί από την πρωτεύουσα Σαναά από τους αντάρτες Χούτι που στηρίζονται από το Ιράν και σήμερα εδρεύει στο Άντεν, το κάποτε κοσμοπολίτικο λιμάνι που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.


Οι ελάχιστοι χριστιανοί που είχαν απομείνει στο Άντεν έχουν εγκαταλείψει την πόλη εδώ και καιρό. Ένα χριστιανικό κοιμητήριο της πόλης βεβηλώθηκε στο παρελθόν ενώ πέρσι άγνωστοι ανατίναξαν μια εγκαταλειμμένη καθολική εκκλησία.

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ