Μαίνεται το αιματοκύλισμα στη Συρία - 36 νεκροί σε μια μέρα

Μαίνεται το αιματοκύλισμα στη Συρία - 36 νεκροί σε μια μέρα Facebook Twitter
0

Μαίνεται με αμείωτη ένταση το αιματοκύλισμα στη Συρία και συγκεκριμένα στο Αφρίν μεταξύ φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και τουρκικών δυνάμεων.

Τουλάχιστον 36 μαχητές των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον του Αφρίν, του θύλακα των Κούρδων στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τον τρίτο βομβαρδισμό μέσα σε 48 ώρες εναντίον φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή της κοινότητας Κφαρ Τζάνα.

Τα τουρκικά μαχητικά έβαλαν στο στόχαστρο τις δυνάμεις αυτές που μπήκαν στο Αφρίν την περασμένη εβδομάδα για να στηρίξουν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG που προσπαθεί να αποκρούσει την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων ανταρτών, συμμάχων της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι YPG, η Τουρκία έβαλε εναντίον θέσεων των "λαϊκών δυνάμεων" του συριακού στρατού από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 10 το πρωί.

Λίγο νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ράτζο, στην περιφέρεια του Αφρίν. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu συγκρούσεις στη Ράτζο συνεχίζονται αλλά είναι "περιορισμένες".

Οι SDF ανέφεραν επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους διείσδυσαν στη Ράτζο, επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζονται οι μάχες στην περιοχή αυτήν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM