Ένα iconic ζευγάρι παπουτσιών του Μάικλ Τζόρνταν πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, σπάζοντας ρεκόρ τιμής στην πώληση φορεμένων σε αγώνα υποδημάτων.

 

Τα ερυθρόλευκα παπούτσια του Τζόρτνταν δημοπρατήθηκαν προς 1,47 εκατ. δολάρια. «Τα πιο πολύτιμα πάνινα παπούτσια που προσφέρθηκαν ποτέ σε δημοπρασία—τα Nike Air Ships της κανονικής σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν από το 1984—μόλις πουλήθηκαν για 1.472.000 δολάρια στην δημοπρασία μας στο Λας Βέγκας», έγραψε στο Twitter ο οίκος Sotheby's.

 

 

Από την πλευρά του ο Brahm Wachter του Sotheby's είπε στο BBC, ότι η πώληση ρεκόρ «επιβεβαιώνει ότι ο Τζόρνταν καθώς και τα Nike Air Ships βρίσκονται στην κορυφή της αγοράς αθλητικών παπουτσιών».  Το ζευγάρι παπουτσιών αγόρασε ο συλλέκτης Nick Fiorella.

 

Τα εν λόγω παπούτσια φορέθηκαν για πρώτη φορά από τον Τζόρνταν στην πρώτη του σεζόν με τους Chicago Bulls το 1984  -την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Nike για να δημιουργήσει τη δική του σειρά παπουτσιών και ρούχων, όπως αναφέρει ο Independent. Ι Τζόρνταν συνέχισε να τα φοράει το 1985, πριν επιλέξει μια άλλη έκδοση το 1986, σύμφωνα με το AFP.

 

Αν και τα παπούτσια του Τζόρνταν άγγιξαν τιμή ρεκόρ για υποδύματα που φορέθηκαν σε αγώνα, δεν είναι τα πιο ακριβά αθλητικά που έχουν πωληθεί. Το πρωτότυπο Nike Air Yeezy 1 του ράπερ Kanye West πουλήθηκε για ένα ρεκόρ 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Απρίλιο.