ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τιμή - ρεκόρ για φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν - «Πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατ. δολαρίων»

Τιμή - ρεκόρ για φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν στην αρχή της καριέρας του - «Πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατ. δολαρίων» Facebook Twitter
Τιμή ρεκόρ για φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν
0

Μια φανέλα που είχε φορέσει ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη δεύτερη σεζόν του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ τού 1,38 εκατομμυρίων δολαρίων

Πρόκειται για τη φανέλα που φόρεσε ο θρύλος του NBA κατά τη διάρκεια της σεζόν 1982-83 με τους Tar Heels. 


Πουλήθηκε δε, σε τριπλάσια τιμή από εκείνη που είχε πετύχει η φανέλα του Τζόρνταν κατά την τρίτη χρονιά τους στους Bulls, το 1986-87. 

Εκείνη η εμφάνιση είχε δημοπρατηθεί για 480.000 δολάρια. 

«Όπως αποδεικνύει η τελική τιμή, αυτή η φανέλα έχει ό,τι θα ήθελε ποτέ ένας σοβαρός συλλέκτης» ανέφερε για το «χρυσό» υφασμάτινο τρόπαιο ο Κρις Άιβι, από τον οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions. 


O Τζόρνταν, κάτοχος έξι πρωταθλημάτων ΝΒΑ με τους Μπουλς τη δεκαετία του 1990, θεωρείται ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Και συχνά, κάθε αντικείμενό του που δημοπρατείται, γίνεται ανάρπαστο και, μάλιστα, σε εξωφρενικά υψηλές τιμμές. 
 

Με πληροφορίες από BBC
 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ