Μαδαγασκάρη: 22 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο πλεούμενου

Μαδαγασκάρη: 22 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο πλεούμενου Facebook Twitter
Φωτ: αρχείου: EPA
0

Ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στα ανοιχτά της Μαδαγασκάρης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις αρχές, άλλοι 23 άνθρωποι διασώθηκαν και η έρευνα για επιζώντες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, το πλεούμενο κατευθυνόταν στη Μαγιότ, υπεράκτια γαλλική κτήση, στα ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής Αφρικής, ανάμεσα στη Μαδαγασκάρη και στην ηπειρωτική Αφρική.

Πλεούμενα με μετανάστες αναχωρούν συχνά από τη βορειοδυτική ακτή της Μαδαγασκάρης.

Τον Φεβρουάριο η ακτοφυλακή σταμάτησε πλεούμενο που μετέφερε 33 πολίτες της φτωχής χώρας που προσπαθούσαν να πάνε στη Μαγιότ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες στα λιβυκά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με την Ιταλική Ακτοφυλακή, το πλεούμενο ανετράπη ενώ οι επιβαίνοντες μεταφέρονταν σε εμπορικό πλοίο, το οποίο, αύριο, αναμένεται να αποβιβάσει τους διασωθέντες σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.

Η ΜΚΟ Alarm Phone, όμως, κατηγορεί τις ιταλικές αρχές ότι ενώ είχαν πληροφορηθεί πως υπήρχε κίνδυνος ναυαγίου, καθυστέρησαν την παροχή της αναγκαίας βοήθειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM