Lufthansa: Πρόστιμο 4 εκατ. δολαρίων για διακρίσειις σε βάρος Εβραίων επιβατών

Lufthansa: Πρόστιμο 4 εκατ. δολαρίων για διακρίσειις σε βάρος Εβραίων επιβατών Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Η Lufthansa συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 4 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού κατηγορήθηκε για διακρίσεις εναντίον Εβραίων επιβατών που προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε πτήση ανταπόκρισης στη Φρανκφούρτη τον Μάιο του 2022, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.

Η αεροπορική εταιρεία εμπόδισε 128 Εβραίους επιβάτες, σχεδόν όλοι εκ των οποίων φορούσαν ενδύματα που συνήθως φορούν Ορθόδοξοι Εβραίοι άνδρες, από το να επιβιβαστούν στην πτήση με προορισμό τη Βουδαπέστη, λόγω υποτιθέμενης κακής συμπεριφοράς ορισμένων εξ αυτών. Ωστόσο, οι επιβάτες, πολλοί από τους οποίους δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, αντιμετωπίστηκαν ως ενιαία ομάδα και απορρίφθηκαν από την πτήση λόγω της συμπεριφοράς λίγων, όπως ανέφεραν οι ερευνητές του Υπουργείου Μεταφορών.

Η Lufthansa, στο πλαίσιο της συμφωνίας, δέχθηκε να πληρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια αναγνωρίστηκαν ως αποζημίωση που είχε ήδη δοθεί στους επιβάτες. Η αεροπορική εταιρεία δεν παραδέχθηκε οποιαδήποτε παραβίαση και αρνήθηκε ότι οι υπάλληλοί της έκαναν διακρίσεις, υποστηρίζοντας ότι περίπου 60 επιβάτες αγνοούσαν τις οδηγίες του πληρώματος.

Η Lufthansa εξέφρασε τη λύπη της και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το συμβάν, επισημαίνοντας ότι προέκυψε από μια ατυχή σειρά ανακριβών επικοινωνιών, παρερμηνειών και εσφαλμένων εκτιμήσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων». Η εταιρεία συνεργάζεται με την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος κατά του αντισημιτισμού και των διακρίσεων για τους υπαλλήλους της.

Το πρόστιμο αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει επιβάλει το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για παραβιάσεις πολιτικών δικαιωμάτων. "Κανείς δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, και η σημερινή απόφαση στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να ερευνήσουμε και να δράσουμε όταν παραβιάζονται τα πολιτικά δικαιώματα των επιβατών", δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Πιτ Μπάτιτζετζ.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM