Λος Άντζελες: 25χρονος ομολόγησε ότι προσέλαβε «εκτελεστή» για τη δολοφονία γυναίκας που τον απέρριψε

Λος Άντζελες: 25χρονος παραδέχθηκε ότι προσέλαβε «εκτελεστή» για τη δολοφονία γυναίκας που τον απέρριψε Facebook Twitter
0

Ένας 25χρονος στο Λος Άντζελες δήλωσε ένοχος στην κατηγορία ότι αποπειράθηκε να προσλάβει εκτελεστή, προκειμένου να δολοφονήσει γυναίκα που τον απέρριψε έπειτα από τη γνωριμία τους.  

Ο Σκοτ Κουίν Μπέρκετ και η γυναίκα- που δεν κατονομάστηκε από τις αμερικανικές αρχές γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο το 2020 και εκείνη πήγε στο Λος Άντζελες για να τον συναντήσει τον Οκτώβριο του 2020. 

Η γυναίκα περιέγραψε τη συμπεριφορά του ως «σεξουαλικά επιθετική» και προσπάθησε αρκετές φορές να διακόψει τη σχέση έπειτα το ταξίδι, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.  

Τον Απρίλιο του 2021, συγγενής της που είχε μάθει ότι ο Μπέρκετ συνέχιζε να επικοινωνεί μαζί της, τηλεφώνησε και έστειλε μηνύματα στον πατέρα του 25χρονου. Έπειτα από αυτό, ο Μπέρκετ της είπε «θεώρησε το ζήτημα λήξαν». 

Όμως, ο 25χρονος παραδέχθηκε πως στη συνέχεια επικοινώνησε με σελίδα στο darknet, που διαφήμιζε ότι προσφέρει υπηρεσίες εκτελεστών. Έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες και λεπτομέρειες για τον στόχο του και κατέβαλε σε bitcoin συνολικά περίπου 13.000 δολάρια. Μεταξύ άλλων, ενημέρωσε πού μπορεί να εντοπιστεί το θύμα, έδωσε τους λογαριασμούς της στα social media, το email της, ενώ ανέφερε και ένα τατουάζ που έχει η γυναίκα. 

«Θα ήθελα να φανεί σαν ατύχημα, αλλά μια ληστεία που πήγε στραβά μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Αρκεί να πεθάνει. Επίσης θα ήθελα το τηλέφωνό της να καταστραφεί ολοσχερώς», φέρεται να ανέφερε σε ένα μήνυμά του, σύμφωνα με παλιότερη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. 
Τον Μάιο του 2021 πράκτορας του FBI επικοινώνησε με τον Μπέρκετ, υποδυόμενος τον εκτελεστή που πίστευε ότι είχε προσλάβει ο 25χρονος. Ο πράκτορας του έστειλε φωτογραφίες του θύματος και εκείνος επιβεβαίωσε ότι έδειχναν τον στόχο του και ότι είχε πληρώσει σε bitcoin για τη δολοφονία της. Επίσης ζήτησε απόδειξη ότι δολοφονήθηκε η γυναίκα- μια φωτογραφία της, νεκρή, στην οποία θα φαινόταν το τατουάζ- και πλήρωσε άλλα 1.000 δολάρια στον πράκτορα. 

Η ποινή του 25χρονου θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο και είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως δέκα ετών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ