ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

LGBT φοιτητές δέχθηκαν επίθεση και bullying σε συνάντηση μέσω Zoom

LGBT φοιτητές δέχθηκαν επίθεση και bullying σε συνάντηση μέσω Zoom Facebook Twitter
0

Ύβρεις, bullying και απειλές δέχθηκαν φοιτητές του LGBT πανεπιστημιακού συλλόγου στην Αγγλία, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης μέσω Zoom η οποία «παραβιάστηκε» από περισσότερα από 15 άτομα.

Η διαδικτυακή συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Durham διακόπηκε από δυνατή μουσική, κακοποιητικό λόγο και «σεξουαλικά βίντεο», λένε ομάδες LGBT στο πανεπιστήμιο. Η εκδήλωση αφορούσε νέους μαθητές που αντιμετωπίζουν ήδη περιορισμούς λόγω Covid. Οι ανώνυμοι εισβολείς μπόρεσαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση Zoom μέσω μιας διεύθυνσης που κοινοποιήθηκε στο κολέγιο για το event. Το Πανεπιστήμιο Durham δήλωσε ότι τέτοια συμπεριφορά «δεν θα γίνει ανεκτή».

«Το να παραβιαστεί ένα τέτοιο γεγονός με τόσο επιθετικό και στοχευμένο τρόπο δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα έγκλημα μίσους», δήλωσαν ΛΟΑΤΚΙ πανεπιστημιακές ομάδες. Αυτή η «κακόβουλη συμπεριφορά» ήταν ακόμη χειρότερη καθώς η πανδημία δυσκόλευε τους μαθητές να συναντηθούν αυτοπροσώπως και να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον, ανέφερε η δήλωση των ενώσεων LGBT. «Το γεγονός ότι δεν ήταν απλώς ένα άτομο που ενεργούσε μόνο του, αλλά μάλλον μια συντονισμένη επίθεση από έναν αριθμό ανθρώπων, είναι μια υπενθύμιση για το πόσο ανασφαλής και ανεπιθύμητη αισθάνεται η κοινότητά μας», ανέφεραν οι ομάδες LGBT, οι οποίες προειδοποίησαν για «τοξική κουλτούρα» στο πανεπιστήμιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Guardian ανέφερε ότι φοιτητές στο Durham δέχτηκαν bullying και χλεύη για την προφορά τους και το γεγονός πως προέρχονταν από φτωχότερα υπόβαθρα. Τον περασμένο μήνα, το Πανεπιστήμιο καταδίκασε την πράξη. Ο Sam Dale, διευθυντής της υποστήριξης και ευημερίας των φοιτητών του πανεπιστημίου, δήλωσε ότι το πανεπιστήμιο γνώριζε το περιστατικό στο Zoom και είπε πως θα γίνει αναφορά στην αστυνομία. «Κάθε μέλος του πανεπιστημίου αναμένεται να συμπεριφέρεται στους άλλους με σεβασμό και ανοχή, έτσι ώστε κάθε μέλος της κοινότητάς μας να μπορεί να ζει, να σπουδάζει και να εργάζεται σε ένα ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Dale.

Mε πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ