Λευκωσία: Στόχος του δείπνου Αναστασιάδη - Ακιντζί είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Λευκωσία: Στόχος του δείπνου Αναστασιάδη - Ακιντζί είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων Facebook Twitter
0

Στην διάρκεια αποψινής σύσκεψης, ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους αρχηγούς των κυπριακών πολιτικών κομμάτων και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για το δείπνο που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, χαρακτήρισε χρήσιμη την ανταλλαγή απόψεων και δήλωσε ότι ο Κύπριος πρόεδρος θα προσέλθει στο δείπνο με αντικειμενικό σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι το δείπνο δεν έχει ημερήσια διάταξη και ως εκ τούτου, πρόσθεσε, μπορεί να τεθούν ελεύθερα οποιαδήποτε θέματα.

Για τον Νίκο Αναστασιάδη, επεσήμανε, προέχει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που είχαν μείνει (στην διάσκεψη του Κραν Μοντανά), όπως ήταν και η κατεύθυνση που έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Προδρόμου απάντησε καταφατικά σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον συζητήθηκε η κατάσταση στην περιοχή. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις, τα όσα συμβαίνουν στη Συρία, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται στους σχεδιασμούς. «Από την πλευρά μας ευχόμαστε να αποτραπεί περαιτέρω σύγκρουση», ανέφερε.

O πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι θεωρεί ορθή την απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη να αποδεχθεί την πρόσκληση για συμμετοχή στο δείπνο της 16ης Απριλίου με το Μουσταφά Ακιντζί. Ευχήθηκε το δείπνο να αποτελέσει την απαρχή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. «Όποτε υπάρχουν αδιέξοδα υπάρχουν και κίνδυνοι», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού έκανε έκκληση στον Νίκο Αναστασιάδη και στον Μουσταφά Ακιντζί να μεταβούν στο δείπνο με την πρόθεση να βρουν τρόπους για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Τόνισε ότι το δείπνο πρέπει να αποτελέσει την αρχή για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά και ότι για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις πρέπει η Τουρκία να τερματίσει τις προκλήσεις της.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι είναι έτοιμη χωρίς τις όποιες υποσημειώσεις να συνεχίσει στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες».

Οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για το αποτέλεσμα του δείπνου και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, δεδομένης της στάσης της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Άγκυρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Διεθνή / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM