Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ θα ανακοινώσει μια «σημαντική θεραπευτική ανακάλυψη» για τον κορωνοϊό Facebook Twitter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει μία σημαντική ανακάλυψη στη μάχη για τη θεραπεία του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η Washington Post μετέδωσε πως ο Τραμπ θα ανακοινώσει την κατεπείγουσα έγκριση χρήσης πλάσματος για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα.

Το πλάσμα θα προέρχεται από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 και η μέθοδος έχει ήδη εφαρμοστεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται πηγές με γνώση των τελευταίων δεδομένων.

Η ανακοίνωση θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στις 6 το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα - μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

Αρκετοί παρατήρησαν πως η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, υιοθέτησε στο Twitter τον όρο «κινεζικός ιός» για τον κορωνοϊό Sars-Cov-2.

Ο Τραμπ θα κάνει τις ανακοινώσεις από κοινού με τον γραμματέα για θέματα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ και τον διευθυντή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει σχεδόν 5.679.000 κρούσματα ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 176.392 ασθενείς.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κατηγορηθεί για αργά αντανακλαστικά απέναντι στην πανδημία και τα ποσοστά του Τραμπ εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου σημειώνουν σημαντική υποχώρηση. Σε αυτό το πλαίσιο πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η περίφημη «σημαντική ανακάλυψη» αποτελεί εν πολλοίς έναν επικοινωνιακό ελιγμό του Αμερικανού προέδρου.

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
«Μπόργκο Εγνάτσια»: Το πολυτελές συγκρότημα που φιλοξενεί την Σύνοδο της G7