Λαβρόφ: Παραπληροφόρηση οι δηλώσεις Αμερικανών για ρωσικό σχέδιο «πρόκλησης» κατά της Ουκρανίας

Ο Σεργκέι Λαβρόφ Facebook Twitter
EPA/SERGEI ILNITSKY
0

Για παραπληφόρηση κάνει λόγο ο Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων περί προετοιμασίας «πρόκλησης» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Επίσημοι Αμερικανοί αξιωματούχοι προέβησαν σε δηλώσεις πλήρους παραπληροφόρησης για την υποτιθέμενη προβοκάτσια που τάχα ετοιμάζει η Ρωσία, ώστε να αποκτήσει την πρόφαση για «την λεγόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία συνέκρινε την σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία με αυτήν που είχε διαμορφωθεί στην Κριμαία το 2014, ο Λαβρόφ είπε ότι η τραγωδία στην σημερινή Ουκρανία «πράγματι άρχισε το 2014» ωστόσο δεν ήταν συνέπεια κάποια πρόκλησης εκ μέρους της Ρωσίας, αλλά το αποτέλεσμα «ενός πραξικοπήματος που το υποστήριξαν και μάλιστα οργάνωσαν σε σημαντικό βαθμό» οι ΗΠΑ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφερόμενος στις δηλώσεις της υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για πολιτικά θέματα Βικτόρια Νούλαντ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επεξεργαστεί 18 σενάρια δράσης στην περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε με μια δόση δηκτικής ειρωνείας: «Μπορώ μόνο επιπροσθέτως να υποθέσω, ότι μάλλον οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως είναι γνωστό διαθέτουν 17 μυστικές και κατασκοπευτικές υπηρεσίες. Ίσως, οι 17 υπηρεσίες μαζί με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μας κάνουν 18 σενάρια. Μπορούν λοιπόν να προκηρύξουν διαγωνισμό μεταξύ τους». Προσέθεσε μάλιστα ότι η Μόσχα εξετάζει διάφορα σενάρια που αφορούν τις περαιτέρω ενέργειές της στον τομέα της διασφάλισης εγγυήσεων ασφαλείας, τα οποία πάντως, όπως είπε, είναι λιγότερα από αυτά των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM