Λαβρόφ: Παραπληροφόρηση οι δηλώσεις Αμερικανών για ρωσικό σχέδιο «πρόκλησης» κατά της Ουκρανίας

Ο Σεργκέι Λαβρόφ Facebook Twitter
EPA/SERGEI ILNITSKY
0

Για παραπληφόρηση κάνει λόγο ο Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων περί προετοιμασίας «πρόκλησης» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Επίσημοι Αμερικανοί αξιωματούχοι προέβησαν σε δηλώσεις πλήρους παραπληροφόρησης για την υποτιθέμενη προβοκάτσια που τάχα ετοιμάζει η Ρωσία, ώστε να αποκτήσει την πρόφαση για «την λεγόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία συνέκρινε την σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία με αυτήν που είχε διαμορφωθεί στην Κριμαία το 2014, ο Λαβρόφ είπε ότι η τραγωδία στην σημερινή Ουκρανία «πράγματι άρχισε το 2014» ωστόσο δεν ήταν συνέπεια κάποια πρόκλησης εκ μέρους της Ρωσίας, αλλά το αποτέλεσμα «ενός πραξικοπήματος που το υποστήριξαν και μάλιστα οργάνωσαν σε σημαντικό βαθμό» οι ΗΠΑ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφερόμενος στις δηλώσεις της υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για πολιτικά θέματα Βικτόρια Νούλαντ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επεξεργαστεί 18 σενάρια δράσης στην περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε με μια δόση δηκτικής ειρωνείας: «Μπορώ μόνο επιπροσθέτως να υποθέσω, ότι μάλλον οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως είναι γνωστό διαθέτουν 17 μυστικές και κατασκοπευτικές υπηρεσίες. Ίσως, οι 17 υπηρεσίες μαζί με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μας κάνουν 18 σενάρια. Μπορούν λοιπόν να προκηρύξουν διαγωνισμό μεταξύ τους». Προσέθεσε μάλιστα ότι η Μόσχα εξετάζει διάφορα σενάρια που αφορούν τις περαιτέρω ενέργειές της στον τομέα της διασφάλισης εγγυήσεων ασφαλείας, τα οποία πάντως, όπως είπε, είναι λιγότερα από αυτά των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM