Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, εάν η Ουκρανία καταθέσει τα όπλα

Ο Σεργκέι Λαβρόφ με μπορντό γραβάτα Facebook Twitter
Φωτ: EPA/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
0

Την ώρα που ρωσικές δυνάμεις προχωρούν προς το Κίεβο, ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμηνύει ότι «κανείς δεν σχεδιάζει να καταλάβει την Ουκρανία», όπως μεταδίδει το Interfax.

H Ρωσία θέλει να «ελευθερώσει την Ουκρανία από την καταπίεση», δήλωσε υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, τονίζοντας ότι η χώρα του εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την τρέχουσα κυβέρνηση στην Ουκρανία ως δημοκρατική.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις εάν η Ουκρανία καταθέσει τα όπλα.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει πιθανές συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντμίρ Πούτιν και του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά αναγνώρισε την προθυμία του τελευταίου να συζητήσει μια πιθανή υπόσχεση ουδετερότητας από την Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα θα αναλύσει την προσφορά και πρόσθεσε ότι οι προσδοκίες της Μόσχας για το Κίεβο παραμένουν αμετάβλητες, αναφέρει το Reuters.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ