Κύπρος: Συλλήψεις Τουρκοκυπρίων για παραποίηση πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν»

Κύπρος: Συλλήψεις Τουρκοκυπρίων για παραποίηση πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν» Facebook Twitter
0

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι τουρκοκυπριακές αρχές για την παραποίηση των πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν» που στολίζουν από προχθές τους δρόμους στα Κατεχόμενα. 

    

Οι τουρκοκυπριακές αρχές συνέλαβαν για «βεβήλωση» των πινακίδων εκδήλωσης αγάπης προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και ο ιδρυτής της τουρκοκυπριακής «Αριστερής κίνησης» Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν.

Πρόκειται για μεγάλες διαφημιστικές αφίσες, οι οποίες εμφανίστηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στη βόρεια Λευκωσία και στην Αμμόχωστο και οι οποίες αναγράφουν την φράση Love Erdoğan. Μάλιστα στην Αμμόχωστο η λέξη love είναι γραμμένη και στα ελληνικά ενώ η πινακίδα φέρει την υπογραφή του προέδρου της νεολαίας Αμμοχώστου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία ΑΚΡ.  

"We dont love Erdoğan"

Η εμφάνιση των εν λόγω πινακίδων προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, οι οποίες εκδηλώθηκαν αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις που παραφράζουν τη φράση Love Erdogan. Δεκάδες Τουρκοκύπριοι άλλαξαν τις φωτογραφίες των προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας φράσεις όπως Love Cyprus, Love Peace, Love Reunification.

Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ, όταν άγνωστοι παραποίησαν δύο αφίσες στη βόρεια Λευκωσία, ζωγραφίζοντας με σπρέι ένα μεγάλο Χ πάνω στο επίθετο του Τούρκου Προέδρου. Την ίδια ώρα στην Αμμόχωστο, το όνομα του Ταγίπ Ερντογάν διαγράφηκε και στη θέση του γράφτηκε με σπρέι η λέξη Diablo, παραπέμποντας και στο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision.  

Συλλήψεις και διαδηλώσεις  

Το ζήτημα πήρε σήμερα το πρωί νέα τροπή, όταν η «αστυνομία» συνέλαβε 4 πρόσωπα κατόπιν παραπόνου του προέδρου της νεολαίας του ΑΚΡ στην Αμμόχωστο. Σημειώνεται ότι οι τέσσερις, οι οποίοι ανήκουν στον χώρο της τουρκοκυπριακής Αριστεράς, κατηγορήθηκαν αρχικά για  «ανάρμοστες πράξεις» ενώ όταν κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται στην παραποίηση των αφισών, η κατηγορία μετατράπηκε σε «προσπάθεια δημιουργίας κρυφής συνεργασίας». 

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η είδηση της σύλληψης των τεσσάρων, δημιούργησε νέες αντιδράσεις και πραγματοποιήθηκαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της Αμμοχώστου, της Λευκωσίας και της Κερύνειας. Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν μίλησε για επίθεση κατά της σκέψης και της έκφρασης κατηγορώντας την κυβέρνηση Ερντογάν ότι θέλει να αφομοιώσει τους Τουρκοκυπρίους. Τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και πως οι δημοκρατικές εκδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν.  

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM