Κύπρος: Συλλήψεις Τουρκοκυπρίων για παραποίηση πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν»

Κύπρος: Συλλήψεις Τουρκοκυπρίων για παραποίηση πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν» Facebook Twitter
0

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι τουρκοκυπριακές αρχές για την παραποίηση των πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν» που στολίζουν από προχθές τους δρόμους στα Κατεχόμενα. 

    

Οι τουρκοκυπριακές αρχές συνέλαβαν για «βεβήλωση» των πινακίδων εκδήλωσης αγάπης προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και ο ιδρυτής της τουρκοκυπριακής «Αριστερής κίνησης» Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν.

Πρόκειται για μεγάλες διαφημιστικές αφίσες, οι οποίες εμφανίστηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στη βόρεια Λευκωσία και στην Αμμόχωστο και οι οποίες αναγράφουν την φράση Love Erdoğan. Μάλιστα στην Αμμόχωστο η λέξη love είναι γραμμένη και στα ελληνικά ενώ η πινακίδα φέρει την υπογραφή του προέδρου της νεολαίας Αμμοχώστου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία ΑΚΡ.  

"We dont love Erdoğan"

Η εμφάνιση των εν λόγω πινακίδων προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, οι οποίες εκδηλώθηκαν αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις που παραφράζουν τη φράση Love Erdogan. Δεκάδες Τουρκοκύπριοι άλλαξαν τις φωτογραφίες των προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας φράσεις όπως Love Cyprus, Love Peace, Love Reunification.

Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ, όταν άγνωστοι παραποίησαν δύο αφίσες στη βόρεια Λευκωσία, ζωγραφίζοντας με σπρέι ένα μεγάλο Χ πάνω στο επίθετο του Τούρκου Προέδρου. Την ίδια ώρα στην Αμμόχωστο, το όνομα του Ταγίπ Ερντογάν διαγράφηκε και στη θέση του γράφτηκε με σπρέι η λέξη Diablo, παραπέμποντας και στο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision.  

Συλλήψεις και διαδηλώσεις  

Το ζήτημα πήρε σήμερα το πρωί νέα τροπή, όταν η «αστυνομία» συνέλαβε 4 πρόσωπα κατόπιν παραπόνου του προέδρου της νεολαίας του ΑΚΡ στην Αμμόχωστο. Σημειώνεται ότι οι τέσσερις, οι οποίοι ανήκουν στον χώρο της τουρκοκυπριακής Αριστεράς, κατηγορήθηκαν αρχικά για  «ανάρμοστες πράξεις» ενώ όταν κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται στην παραποίηση των αφισών, η κατηγορία μετατράπηκε σε «προσπάθεια δημιουργίας κρυφής συνεργασίας». 

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η είδηση της σύλληψης των τεσσάρων, δημιούργησε νέες αντιδράσεις και πραγματοποιήθηκαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της Αμμοχώστου, της Λευκωσίας και της Κερύνειας. Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν μίλησε για επίθεση κατά της σκέψης και της έκφρασης κατηγορώντας την κυβέρνηση Ερντογάν ότι θέλει να αφομοιώσει τους Τουρκοκυπρίους. Τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και πως οι δημοκρατικές εκδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν.  

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM