Κύπρος: Συλλήψεις Τουρκοκυπρίων για παραποίηση πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν»

Κύπρος: Συλλήψεις Τουρκοκυπρίων για παραποίηση πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν» Facebook Twitter
0

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι τουρκοκυπριακές αρχές για την παραποίηση των πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν» που στολίζουν από προχθές τους δρόμους στα Κατεχόμενα. 

    

Οι τουρκοκυπριακές αρχές συνέλαβαν για «βεβήλωση» των πινακίδων εκδήλωσης αγάπης προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και ο ιδρυτής της τουρκοκυπριακής «Αριστερής κίνησης» Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν.

Πρόκειται για μεγάλες διαφημιστικές αφίσες, οι οποίες εμφανίστηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στη βόρεια Λευκωσία και στην Αμμόχωστο και οι οποίες αναγράφουν την φράση Love Erdoğan. Μάλιστα στην Αμμόχωστο η λέξη love είναι γραμμένη και στα ελληνικά ενώ η πινακίδα φέρει την υπογραφή του προέδρου της νεολαίας Αμμοχώστου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία ΑΚΡ.  

"We dont love Erdoğan"

Η εμφάνιση των εν λόγω πινακίδων προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, οι οποίες εκδηλώθηκαν αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις που παραφράζουν τη φράση Love Erdogan. Δεκάδες Τουρκοκύπριοι άλλαξαν τις φωτογραφίες των προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας φράσεις όπως Love Cyprus, Love Peace, Love Reunification.

Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ, όταν άγνωστοι παραποίησαν δύο αφίσες στη βόρεια Λευκωσία, ζωγραφίζοντας με σπρέι ένα μεγάλο Χ πάνω στο επίθετο του Τούρκου Προέδρου. Την ίδια ώρα στην Αμμόχωστο, το όνομα του Ταγίπ Ερντογάν διαγράφηκε και στη θέση του γράφτηκε με σπρέι η λέξη Diablo, παραπέμποντας και στο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision.  

Συλλήψεις και διαδηλώσεις  

Το ζήτημα πήρε σήμερα το πρωί νέα τροπή, όταν η «αστυνομία» συνέλαβε 4 πρόσωπα κατόπιν παραπόνου του προέδρου της νεολαίας του ΑΚΡ στην Αμμόχωστο. Σημειώνεται ότι οι τέσσερις, οι οποίοι ανήκουν στον χώρο της τουρκοκυπριακής Αριστεράς, κατηγορήθηκαν αρχικά για  «ανάρμοστες πράξεις» ενώ όταν κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται στην παραποίηση των αφισών, η κατηγορία μετατράπηκε σε «προσπάθεια δημιουργίας κρυφής συνεργασίας». 

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η είδηση της σύλληψης των τεσσάρων, δημιούργησε νέες αντιδράσεις και πραγματοποιήθηκαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της Αμμοχώστου, της Λευκωσίας και της Κερύνειας. Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν μίλησε για επίθεση κατά της σκέψης και της έκφρασης κατηγορώντας την κυβέρνηση Ερντογάν ότι θέλει να αφομοιώσει τους Τουρκοκυπρίους. Τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και πως οι δημοκρατικές εκδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν.  

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM