Κύπρος: Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους

Κύπρος: Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους Facebook Twitter
Ο Ερσάν Σανέρ - Πηγή: Getty Images.
0

Την παραίτηση της τρικομματικής «κυβέρνησης» ΚΕΕ-ΔΚ-ΚΑ υπέβαλε ο «πρωθυπουργός» στα Κατεχόμενα της Κύπρου, Ερσάν Σανέρ στον Τουρκοκύπριο «πρόεδρο», Ερσίν Τατάρ.

Όπως αναφέρει το sigmalive, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Σανέρ επικαλείται για την παραίτηση το πρόβλημα απαρτίας στη «Βουλή», τις εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα που προέκυψαν εντός της «κυβέρνησης».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σανέρ σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι η τρικομματική «κυβέρνηση» σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα τρία κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη «Βουλή» στις 19 Δεκεμβρίου.

Κύριος στόχος τους, ανέφερε, ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες την πανδημία και τις οικονομικές της συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο». 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες προσθέτει ότι η έλλειψη απαρτίας στη «Βουλή» εμποδίζει την «κυβέρνηση» από το να παράξει έργο, να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες αλλά και να ανταποκριθεί στο «νομοθετικό» έργο.

Καταληκτικά, σημείωσε, το ότι η πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση, όπως τόνισε, για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» απορρίφθηκε από τους συνομιλητές του, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη «Βουλή» «δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ