Κύπρος: Με συνδρομή της Interpol οι έρευνες για τον ομαδικό βιασμό της Βρετανίδας τουρίστριας

Κύπρος: Με συνδρομή της Interpol οι έρευνες για τον ομαδικό βιασμό της Βρετανίδας τουρίστριας Facebook Twitter
0

Με τη συνδρομή τις Interpol συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού Βρετανίδας τουρίστριας από ισραηλινούς στην Αγία Νάπα στην Κύπρο.


Την πληροφορία μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz η οποία συμπληρώνει ότι η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει άλλους τρεις Ισραηλινούς, ύποπτους για τον βιασμό, το DNA των οποίων εντοπίστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Η εφημερίδα σημειώνει οι τρεις δεν έχουν συλληφθεί μαζί με τους 12 και ενδέχεται να έχουν φύγει από την Κύπρο και να βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι Κύπριοι ανακριτές αναμένεται να πάνε στο Ισραήλ και να ζητήσουν από ταξιδιωτικά γραφεία όπως παραδώσουν λίστες με τουρίστες οι οποίοι διέμεναν στο συγκεκριμένο συγκρότημα διαμερισμάτων τις μέρες όπου έγινε η σχετική καταγγελία. Όπως συμπληρώνει το Channel 12 πρόκειται να λάβουν δείγματα DNA προκειμένου να τα ταυτοποιήσουν με τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στην σκηνή.

Το δημοσίευμα της Haaretz επικαλούμενο πληροφορίες, αναφέρει ότι η Αστυνομία δεν γνωρίζει τις ταυτότητες των τριών νέων υπόπτων ενώ, συμπληρώνει, εντοπίστηκαν δείγματα DNA δυο εκ των επτά κρατούμενων νεαρών στο δωμάτιο όπου φέρεται να έγινε ο βιασμός. Εντοπίστηκε και ένα τρίτο DNA ενός προσώπου, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη. Η Haaretz λέει ότι τα δείγματα DNA που λήφθηκαν από τα ρούχα της 19χρονης Βρετανίδας ταυτίζονται με έναν άλλο ύποπτο και πάλι αγνώστου ταυτότητας. Επιπρόσθετα, στην Βρετανίδα εντοπίστηκαν δείγματα DNA κρατουμένων, οι οποίοι ανακρινόμενοι αρνήθηκαν ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά δημοσιεύματα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν και άλλες εξετάσεις DNA. Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους 36 καταθέσεις ενώ αναμένεται να λάβουν άλλες 20. Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση αναμένεται να έχει η κατάθεση της Βρετανίδας. Οι Αρχές έχουν συλλέξει διάφορα τεκμήρια από το δωμάτιο στην Αγία Νάπα, ωστόσο, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, το συγκεκριμένο δωμάτιο δόθηκε σε άλλους επισκέπτες, χωρίς προηγουμένως να έχει καθαριστεί.

Άλλο δημοσίευμα από τον ισραηλινό Τύπο αναφέρει ότι το επίμαχο βράδυ ο βασικός ύποπτος είχε αγνοήσει τις παρακλήσεις τις Βρετανίδας να σταματήσει και έγινε βίαιος. Τότε ήταν που ο ύποπτος, σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα, φώναξε τους φίλους του να μπουν μέσα στο δωμάτιο. Κάποιοι εξ αυτών παρακολουθούσαν, άλλοι παρενέβησαν στην συμπλοκή και άλλοι βιντεοσκοπούσαν την σκηνή στα κινητά τους.

Με πληροφορίες από Sigmalive

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM