Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, από διαδηλωτές κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, από διαδηλωτές κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Sigma
0

Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ της Κύπρου έκαναν το βράδυ της Κυριακής ομάδες ατόμων που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό. 

Οι διαμαρτυρόμενοι πέταξαν κροτίδες στο συγκρότημα, με αποτέλεσμα να ανάψουν φωτιές, ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο. Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, τόσο στα αυτοκίνητα του τηλεοπτικού σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου. 

Αρχικά οι διαδηλωτές εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, από διαδηλωτές κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Sigma
Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, από διαδηλωτές κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Sigma

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκλήθηκαν και στους εξωτερικούς χώρους του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας, κατά την πορεία ατόμων που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν και θα παραμείνουν στην Λεωφόρο Προεδρικού Μεγάρου, προς εκτόνωση της έντασης.

Αναστασιάδης: Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας

 

Η επίθεση που δέχτηκε το «ΣΙΓΜΑ», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του.

 

«Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών», συμπλήρωσε.

 

 

H Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, με ανάρτηση στο Twitter καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την άνανδρη. «Η ελευθερία του Τύπου είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Τη μάχη της πανδημίας οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί, με βάση πάντα την επιστήμη», έγραψε ακόμη. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM