Κύπρος: Ελεύθερη υπό όρους η 19χρονη Βρετανίδα που κατήγγειλε ψευδώς ομαδικό βιασμό

Κύπρος: Ελεύθερη υπό όρους η 19χρονη Βρετανίδα που κατήγγειλε ψευδώς ομαδικό βιασμό Facebook Twitter
2

Μη παραδοχή στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης απάντησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κατηγορείται ότι έδωσε ψευδή κατάθεση για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Στη σημερινή διαδικασία η 19χρονη παρουσιάστηκε με τρεις δικηγόρους υπεράσπισης και η υπόθεση ορίστηκε για τις 2 του Οκτώβρη. Συγκεκριμένα εκπροσωπήθηκε από Κύπρια δικηγόρο, έναν Βρετανό και εκπρόσωπο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Όπως αποφασίστηκε,  η19χρονη αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση και όρους ενώ θα παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό, 3 φορές την βδομάδα.

Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε από την δικηγόρο της 19χρονης ότι θα σταλεί επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ζητώντας αναστολή της ποινικής δίωξης εναντίον της. Επίσης η υπεράσπιση αναμένεται να ισχυριστεί πως η 19χρονη πιέστηκε για να αποσύρει τις καταγγελίες. 

Η καταγγελία για ομαδικό βιασμό

Η 19χρονη  Βρετανίδα υποστήριζε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 Ισραηλινούς.

Το πρωί της 28ης Ιουλίου η νεαρή Βρετανίδα παραδέχθηκε ότι έδωσε ψευδή καταγγελία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κοπέλα προέβη στην καταγγελία γύρω στις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (17/7) ισχυριζόμενη ότι γύρω στις 12:30 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 12 νεαροί από το Ισραήλ την βίασαν εντός του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, στην Αγία Νάπα.

Η Αστυνομία αφού αξιολόγησε τα στοιχεία προχώρησε στην σύλληψη των 12 νεαρών.Να υπενθυμίσουμε ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε την Πέμπτη 18 Ιουλίου, οκταήμερη κράτηση στους 12 υπόπτους.

Η ανατροπή 

 

Το πρωί της Κυριακής 28 Ιουλίου η καταγγελία της νεαρής γύρισε εναντίον της αφού σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, παραδέχθηκε ότι είχε δώσει ψευδή καταγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη Βρετανίδα φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την θέλησή της με κάποιους εκ των Ισραηλινών, ωστόσο και με βάση τα λεγόμενά της ενοχλήθηκε επειδή κάποιοι άλλοι βιντεογραφούσαν την πράξη.

Η εξέλιξη αυτή έφερε εκ των πραγμάτων σε δυσμενή θέση την κοπέλα που πλέον είναι αντιμέτωπη με τον νόμο,. Πέρα από τις κυπριακές αρχές φέρεται πως θα αντιμετωπίσει και μηνύσεις από πλευράς Ισραηλινών.

Μάλιστα ένας εκ των δικηγόρων που εκπροσωπεί ορισμένους εκ των εφήβων που κατηγορήθηκαν για ομαδικό βιασμό είπε ότι οι πελάτες του θα βρεθούν απέναντι από την Βρετανίδα που έκανε την κατηγορία.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM