Κυπριακό: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν - Εγκαινίασε «προεδρικό μέγαρο» στο ψευδοκράτος

ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Facebook Twitter
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία © ΕΡΑ
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη σήμερα στην κατεχόμενη Λευκωσία, συνοδευόμενος από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, για να εγκαινιάσει το νέο συγκρότημα του λεγόμενου «προεδρικού μεγάρου» και της «Βουλής», σε μια κραυγαλέα επίδειξης της τουρκικής στήριξης προς το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. 

Το έργο, το οποίο ανεγέρθηκε με τουρκική χρηματοδότηση και περιλαμβάνει επίσης τέμενος και εκτεταμένους χώρους πρασίνου, παρουσιάστηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «σύμβολο της αποφασιστικότητας του τουρκοκυπριακού λαού» και ως απόδειξη της αδιάλειπτης δέσμευσης της Άγκυρας στην πολιτική και θεσμική εδραίωση του ψευδοκράτους.

Στην ομιλία του κατά τη σύντομη τελετή, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε το συγκρότημα «έργο αντάξιο του αυξανόμενου κύρους της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”», εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι νέες υποδομές θα αποτελέσουν το έδαφος για αποφάσεις που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το έργο αποτελεί «έκφραση της θέλησης ενός κράτους να υφίσταται απέναντι στην αδικία και την παρανομία», ενώ το συνέδεσε με το κοινό μέλλον Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων, διαμηνύοντας πως «πάνω σε αυτό το ισχυρό θεμέλιο θα οικοδομηθούν νέα επιτεύγματα και θα συνεχιστεί ο αγώνας για ανεξαρτησία και μέλλον».

Ο Ερντογάν επανέλαβε πως η Τουρκία παραμένει διαχρονικά στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων, στέλνοντας σαφές μήνυμα συνέχειας της τουρκικής πολιτικής στο νησί. Αμέσως μετά, ο Τούρκος Πρόεδρος επρόκειτο να παραστεί στο φεστιβάλ τεχνολογίας TEKNOFEST, όπου παρουσιάζονται κυρίως τα επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, και να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM