Κρις Κορνέλ: Διακανονισμός στη δικαστική διαμάχη της οικογένειας με τον γιατρό που του χορηγούσε αγχολυτικά

Chris Cornell: Διακανονισμός στην δικαστική διαμάχη της οικογένειας με τον γιατρό που του χορηγούσε αγχολυτικά Facebook Twitter
EPA
0

Η οικογένεια του Κρις Κορνέλ διευθέτησε εξωδικαστικά προς το παρόν, την αγωγή που είχε ασκήσει κατά του γιατρού του τραγουδιστή.

Η οικογένεια είχε κατηγορήσει τον γιατρό ότι είχε συνταγογραφήσει  στον τραγουδιστή υπερβολική δόση φαρμάκων, πριν από το θάνατό του.

Η χήρα του Κορνέλ, Βίκι είχε ισχυριστεί ότι ο δρ Ρόμπερτ Κόμπλιν «από αμέλεια» χορήγησε στον frontman των Soundgardern μία φαρμακευτική συνταγή με «επικίνδυνες ουσίες που επηρέασαν την λογική του σκέψη».

Ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά οδήγησαν σε ακατανόητη συμπεριφορά. Ο Κορνέλ αυτοκτόνησε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντιτρόιτ το 2017.

Μόλις, τον περασμένο μήνα, η υπόθεση διευθετήθηκε εξωδικαστικά, τουλάχιστον προς το παρόν, με τους όρους να παραμένουν εμπιστευτικοί.

Δικηγόρος της οικογένειας Κορνέλ εξήγησε ότι τα έγγραφα του δικαστηρίου θα παραμείνουν σφραγισμένα για την προστασία και την ασφάλεια της οικογένειας.

«Τα τελευταία χρόνια, τα διαδικτυακά troll και άλλα ασταθή άτομα παρενόχλησαν τους ενάγοντες, συμπεριλαμβανομένων απειλών κατά της ζωής και της ασφάλειας των παιδιών των Κορνέλ», αναφέρει η Melissa Lerner σε δικαστικά έγγραφα, που επικαλείται το περιοδικό Rolling Stone.

«Όπως, για παράδειγμα, πρόσφατα τις τελευταίες εβδομάδες, οι ενάγοντες έχουν δεχτεί θανατικές απειλές μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, η αυξημένη προσοχή σε αυτήν την υπόθεση έχει οδηγήσει σε άλλες εισβολές στο απόρρητο των ενάγοντων» πρόσθεσε.

Ο 52χρονος Κορνέλ βρέθηκε νεκρός τον Μάιο του 2017 σε δωμάτιο ξενοδοχείου, αρκετές ώρες μετά από μια συναυλία με τους Soundgarden.

Στη σορό του εντοπίστηκαν ίχνη αρκετών φαρμάκων, αλλά η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε ότι δεν συνέβαλαν αυτά στον θάνατό του.

Η οικογένεια του ροκ σταρ μήνυσε τον δρ Κόμπλιν τον Νοέμβριο του 2018, ισχυριζόμενη ότι είχε συνταγογραφήσει περισσότερες από 940 δόσεις του αγχολυτικού φαρμάκου Lorazepam στον Κορνέλ μεταξύ Σεπτεμβρίου 2015 και Μαΐου 2017.

Ισχυρίστηκε ότι τα φάρμακα «εξασθένισαν την ικανότητα επίγνωσης του Κορνέλ, θόλωσαν την κρίση του και τον ανάγκασαν να εμπλακεί σε επικίνδυνες, παρορμητικές συμπεριφορές που δεν μπορούσε να ελέγξει, (με αποτέλεσμα) να του κοστίσουν τη ζωή του».

Όπως αποκαλύπτουν τα δικαστικά έγγραφα, ο δρ. Κόμπλιν αρνήθηκε οποιαδήποτε παρανομία ή ευθύνη για τον θάνατο του Κορνέλ.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν δέχτηκε αν σχολιάσει τον διακανονισμό.

Εκκρεμεί ωστόσο, να εγκριθούν από δικαστή τα μέρη της συμφωνίας που αφορούν στα παιδιά του Κορνέλ. Τα έγγραφα αναφέρουν ότι η υπόθεση θα προχωρήσει σε δίκη εάν αυτό δεν συμβεί.

Με πληροφορίες του Rolling Stone/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ