Κρεμλίνο: Θα συνεχίσουμε την «επιχείρηση» στην Ουκρανία μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους

Κατεστραμμένο τανκ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική «επιχείρηση» στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ συμπληρώνονται 100 ημέρες πολέμου

Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έχει νικητή.  

«Ένας από τους βασικούς στόχους της επιχείρησης είναι να προστατεύσουμε τους κατοίκους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ. Έχουν ληφθεί μέτρα για τη διασφάλιση της προστασία τους και έχουν επιτευχθεί κάποια αποτελέσματα», δήλωσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στις δύο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσει την επιδεινούμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση με τον επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης, τον πρόεδρο της Σενεγάλης Μάκι Σαλ, με τον οποίο θα συναντηθεί σήμερα στο Σότσι.

«Η ατζέντα είναι πάρα πολύ σημαντική», τόνισε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος «στη βαθιά ανησυχία της αφρικανικής ηπείρου (…), την ήδη διαφαινόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση, το πρόβλημα των ελλείψεων στα λιπάσματα, την οικονομική συνεργασία». Ο Πούτιν, συμπλήρωσε ο Πεσκόφ, θα εξηγήσει λεπτομερώς στον συνομιλητή του τι συμβαίνει με τα σιτηρά της Ουκρανίας.

Επίσης, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα συζητήσει τρόπους για την ασφαλή διέλευση των ουκρανικών σιτηρών, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, την επόμενη εβδομάδα. 

«Ο πόλεμος αυτός δεν έχει και δεν θα έχει νικητή», τόνισε από την πλευρά του ο Αμίν Αουάντ συντονιστής του ΟΗΕ για την Ουκρανία. «Έχουμε ανάγκη για ειρήνη. Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει», συμπλήρωσε. 

Ο Αουάντ τόνισε το βαρύ τίμημα του πολέμου για τον άμαχο πληθυσμό. «Σε λίγο περισσότερο από τρεις μήνες, σχεδόν 14 εκατομμύρια Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για άνευ προηγουμένου φαινόμενο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε πως έδωσε άδεια στην Intellexa για πώληση του Predator στη Μαδαγασκάρη με ιστορικό καταστολής

Διεθνή / New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε πως έδωσε άδεια στην Intellexa για πώληση του Predator στη Μαδαγασκάρη

Η αγορά του εμπορικού κατασκοπευτικού λογισμικού - το οποίο επιτρέπει στις κυβερνήσεις να εισβάλλουν στα κινητά τηλέφωνα και να συλλέγουν δεδομένα - γνωρίζει άνθηση
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ