Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλούνταν η ύπαρξή της

Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλούνταν η ύπαρξή της Facebook Twitter
0

Η πολιτική ασφαλείας της Ρωσίας υπαγορεύει ότι η χώρα θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειληθεί η ίδια η ύπαρξή της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο CNN την Τρίτη.

Η εν λόγω δήλωση έρχεται, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία και εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών της Δύσης ότι η σύγκρουση εκεί μπορεί να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο.

«Έχουμε ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, είναι δημόσιο, μπορείτε να διαβάσετε εκεί όλους τους λόγους για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Εφόσον πρόκειται για υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με το δόγμα μας», είπε.

Η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ είχε ρωτήσει τον Πεσκόφ εάν είναι «σίγουρος» ή «πεπεισμένος» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, του οποίου είναι στενός συνεργάτης, δε θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν τον περασμένο μήνα διέταξε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού. Σύμφωνα με την εντολή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε στις 28 Φεβρουαρίου ότι οι πυρηνικές πυραυλικές δυνάμεις της και οι στόλοι του Βορρά και του Ειρηνικού είχαν τεθεί σε ενισχυμένη μάχιμη υπηρεσία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM