Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει νέο Ψυχρό Πόλεμο: Ελπίζουμε για το καλύτερο, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο

Κρεμλίνο για πιθανό νέο Ψυχρό Πόλεμο: Ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο Facebook Twitter
EPA
0

Η Μόσχα πάντα ελπίζει για το καλύτερο αλλά είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο ενδεχόμενο, απάντησε το Κρεμλίνο στην πιθανότητα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σε συνέντευξη συμφώνησε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι δολοφόνος.

Σε απάντηση η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πούτιν αργότερα κάλεσε τον Μπάιντεν σε online διαδικτυακή συνομιλία τις επόμενες μέρες.

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η προσφορά του Πούτιν παρέμεινε στο τραπέζι και θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε στιγμή βολεύει τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα ισχύει επ 'αόριστον.

«Ο Πούτιν είπε ότι, παρά τα όσα συνέβησαν, δεν έχει νόημα να παίζεις διπλωματικά παιχνίδια. Υπάρχει ένα σημείο στη συνέχιση των σχέσεων», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Όταν ρωτήθηκε δε, για το ενδεχόμενο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των δύο χωρών ο Πεσκόφ απάντησε: «Φυσικά, ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι για το χειρότερο. Όσον αφορά τη Ρωσία, ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ξεκάθαρα την επιθυμία του να συνεχίσει τους δεσμους των δύο χωρών», είπε.

«Αλλά φυσικά, δεν μπορούμε να μη λάβουμε υπόψη τα σχόλια του Μπάιντεν».

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε την αρχική πρόταση του Πούτιν, που έγινε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, για μια συζήτηση που θα μεταδιδόταν ζωντανά, είτε την Παρασκευή, είτε τη Δευτέρα.

Αλλά ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία προχωρά σε επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ να πραγματοποιηθεί διάλογος «σε οποιαδήποτε στιγμή είναι κατάλληλη για τον Αμερικανό Πρόεδρο».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM